
Sastojci:
za biskvit od:
5 jaja
22 kasike secera
15 kasika ulja
6 kasika mlijeka
15-20 kasika brashna
2 kaikaikes kakaoa
prasak za pecivo.
Nacin pripreme:
Ispeci, pa okruglim modlom ili casom vaditi kolacice.
Onda ih presjeci na pola, pa filovati :
Prokuhati 6 dl., mlijeka. U 1 dl., mlijeka razmutiti jedan puding vanila i 5 kas., brasna.
Dodati uzavrelom mlijeku i na tiho kuhati dok se krem ne zgusne.
Umutiti 125 gr., margarina sa 10 kas., secera u prahu i dodati 1 vanilin shecer.
U prohladjen fil staviti ulupan margarin i mikserom ujediniti.
Filovati kolace izmedju, pa onda sa strana.
Polako prstima uvatiti kolac odozgo i sa dna u kokosovo brasno.
Onda filovati odozgo pa posuti kokosom.
Preliti glazurom od cokolade.
Bujrum i prijatno 
|