beats by dre cheap

{ MIRZADIN MESNI BUREK }





Sastojci:

za jufke:
300 gr. brasna
6 kasika mlake vode
so
ulje
-nadjev:
300 gr. nemasne junetine
4 kasike ulja
2 glavice luka
so
biber


Priprema jufke:

Napravite udubljenje u brasnu. U mlakoj vodi rastopite malo soli. Dodajte je u udubljenje. Rukama zamijesite mekano, glatko tijesto. Premazite ga s malo ulja. Ostavite tijesto na toplom mjestu neka odstoji cc 30 minuta.

Priprema nadjev:

Na zagrijanom ulju poprzite nasjeckani luk. Dodajte mljeveno meso. Na laganoj vatri pirjajte meso dok ne ispari veci dio tekucine iz njega. Dobro je ostaviti malo tekucine jer ce tada burek biti socniji. Posolite i pobiberite meso prema vasem ukusu.


Priprema:

Na prethodno nabrasnjenom stolnjaku razvijte tijesto sto tanje mozete. Prvo pomocu oklagije ili valjka, zatim ga premazite uljem i rukama nastavite razvlaciti. Ostavite tijesto neka se malo posusi jer cete ga tada lakse stavljati u tevsiju za pecenje. Cetvrtastiu ili okruglu tevsiju premazite uljem.

Izrezite tijesto tako da s njim mozete prekriti dno tevsije. Mozete to uciniti i sa vise komada. Poprskajte jufke sa malo ulja. Zatim rasporedite tanak dio nadjeva na jufke. Isti postupak ponavljajte dok ne potrosite sve sastojke.

Zadnji sloj vam treba biti jufka koju takodjer premazete uljem. Burek pecite na temperaturi od 200 °C dok ne dobije lijepu zlatnozutu boju. Gotov, vruc burek razrezite na cetiri ili po zelji vise dijela.

Burek posluzite sa omiljenom vama salatom.

Bujrum i prijatno:


http://seherbosna.blogger.ba
21/01/2014 18:27