beats by dre cheap

{ S t r u d l a - sa - m a k o m }

Sastojci:

1 kesica suhe germe(kvasca)
ili 20 gr. svjeze germe
400 gr. brasna
malo soli
50 gr. secera
2 dl. mlijeka
2 jaja
80 gr. rastopljenog maslaca
narendane kore od 1 limuna

FIL:
200 gr. samljevenog maka
100 gr. secera
1 vanilin secer
2 kasike meda
malo cimeta
naribane kore od 1 limuna
50gr. suhog grozdja
2 dl. mlijeka

Nacin pripreme:


Fil: Izmjesati mak, secer, vanilin secer,med, cimet i rendanu koru od limuna sa vrelim mlijekom, zatim dodati suho grozdje. Hladnim filom filovati (premazati) jufku koju ste pripremili za strudlu.

Suhu germu (kvasac)i jednu kasiku secera staviti u pet kasika mlakog mlijeka, i ostaviti 15 min.da se rastopi. U vanglicu staviti brasno so i ostale navedene sastojeke, germu dobro izmjsati, mutiti dok se ne pojave mjehurici.

Tjesto pokriti i ostaviti da nadolazi na toplom mjestu 50 min. Kada je nadoslo tijesto, staviti ga na radini sto i posuti brasnom, razvijati ga oklagijom do debline 0,5 cm. premazati filom, zaviti strudlu i staviti u namascen pleh (tepsiju), tko slozenu strudlu ostaviti da nadolazi jos 10 min.

Odozgo premazati razmucenim jajetom i staviti da se pece u rerni 40 min. na temperaturi 220c. Kada je strudla gotova mozete je posuti secerom u prahu i ostaviti da se ohladi, strudlu mozete posluziti za dorucak uz solju bijele kahve.

Bujrum i prijatno:


http://seherbosna.blogger.ba
24/06/2011 10:59