beats by dre cheap

Pecena kokoska i gesla

img235/4148/bzcdsc003ec0.jpg


Sastojci:



1 deblja kokoska ili patka
500 gr. gesle

Zacini: so, ulje, vegeta

Nacin pripreme:


Geslu operete i stavite u serpu naspete 2 l. vode poslolite i kuhate, odnosno obarite isperete i stavite u tepsiju.

Kokosku ili patku opetrete i stavite u serpu naspete 1 ? litar vode posolite i stavite da se kuha 50 min. Kada je kokoska skuhana(obarena), izvadite i stavite u drugu tepsiju gdje je malo pouljite i podlijete onom supom u kojoj se kuhala stavite u rernu da se zapece, odnosno porumeni.


Onu supu gedje ste kuhali kokosku prelijete sa njom geslu probate dali je dovoljno slano ako nije dodate malo vegete i stavite u rernu da se zapece, gesla je gotova kad onu supu skroz upije, servirate uz kokosije meso i dodate salatu po zelji.

Bujrum i prijatno:



http://seherbosna.blogger.ba
10/06/2011 14:13