beats by dre cheap

Pljeskavice sa bijelim lukom i pireom



Sastojci:


4 junece pljeskavice, 500 gr.
3/4 kg. krompira
4 cehna bijelog luka
2 dl vrhnje za kuhanje
2 kasike margarina
1 kascica soli
malo bibera
ljuti-margarin:
50 gr. margarina koji je bio na sobnoj temperaturi
2 glavice mladog luka sa perima, 2 cehna bijelog luka mladog sa perima
? pola kascicice soli, i narendanu koru od zelenog limuna (lime)

Nacin pripreme:

Oguli i skuhaj krompir, kada je krompir kuhan onda prosuti vodu i izraditi pire, ugrijati vrhnje i staviti u pire, dobro izmjesati pire sa vrhnjem,ocistiti crveni i bijeli luk i sitno isjeckati, zatim bijeli luk prodinstati na margarinu, dodati ga u pire, posoliti i pobiberiti po ukusu.

Pripremiti ljuti margarin od navedenih sastojaka, Proprzi pljeskavice na tavi, serviraj na tanjir sa pireom, na pljeskavicu postavi jednu kasiku ljutog-margarina i uz to mozete dodati kuhani brokoli.

Bujrm i prijatno:




http://seherbosna.blogger.ba
10/06/2011 14:11