Pita od lisnatog tijesta i jabuka |
|
Sastojci:500 gr. zamrznutog lisnatog tijesta1 kg. jabuka sok od 1 limuna 1 kasicica naribane limunove korice 4-5 kasika marmelade 2 kasicice cimeta Nacin pripreme:Pola kolicine ocidjenih i oguljenih jabuka naribajte, a ostalu polovicu narezete na tanje kriske. I naribane jabuke i one narezane na kriske nakapajte limunovim sokom, zacinite cimetom i naribanom limunovom koricom. Lisnato tijesto razvaljajte, po njemu rasporedite polovicu razmrvljenih piskota, nadjeva od jabuka i razmucene marmelade. Lisnato tijesto zarolajte, izbodite viljuskom i stavite u pleh. Postupak ponovite i s preostalim lisnatim tijestom. Pecite u rerni zagrijanoj na 210°C 20-25 minuta. Nadjev od jabuka rasporedite na trecinu povrsine razvucenog lisnatog tijesta. Pecenu pitu malo ohladite, pospite secerom u prahu i posluzite. Bujrum i prijatno: |
|
http://seherbosna.blogger.ba 20/05/2011 10:20 |