beats by dre cheap

Novi burek ili slana strudla


Sastojci:

600 gr.jufke za pitu (15 jufki gotovih za pitu)
300 gr. mljevenog mesa
1 veca glavica crnog luka
3 jajeta
400 ml. jogurta ili kiselog mlijeka
1 casa ulja
1.5 casa griza
1 kesica praska za pecivo
so i biber po ukusu
2 cehna bijelog luka, po ukusu

Napomena:

ostale sastojke: griz i ulje, mjeriti istom casom (od jogurta)

Plus sastojci za premazivanje pite:
1 bjelance
2 kasike jogurta
1 kasiiica ulja
1 cehno bijelog luka (presovan)

Nacin pripreme:

Priprema fila:
Isprziti sitno isjeckan luk, i kada postane staklast, dodati mljeveno meso, pa zajedno prziti dok meso ne promijeni boju i dok ne ispari tecnost koju meso pusti. Skloniti sa vatre, dodati so po ukusu, biber i 1 cehano bijelog luka (presovan), promijesati, i ostaviti da se ohladi.

Dobro izmutiti jaja, zatim jajima dodati jogurt, ulje griz i prasak za pecivo, pa pomijesati sa ohladjenim mesom. Sve zajedno dobro izmijesati i pristupiti filovanju pite.

Svaku jufku (4 jufke) namazati uljem (najbolje cetkicom jer se na taj nacin nanese minimalno ulja, a podjednako rasporedi) i na petu jufku nanjeti 1/3 fila, pa zamotati rolnu. Petu jufku ne premazivati uljem nego samo filom.
Uviti tako 3 rolne-rolata i sloziti ih u odgovarajucu podmazanu tepsiju.

Izmutiti jedno jaje sa jogurtom i uljem, umijesati presovan cehno bijelog luka, pa premazati pitu, i staviti je u prethodno zagrijanu rernu, na 200°C, da se pece do zlatno-rumene boje.
Kada je pita pecena izrezati je i posluziti uz neku od omiljenih salata.

Bujrum i prijatno:


http://seherbosna.blogger.ba
13/05/2011 13:10