beats by dre cheap

{ S e h e r - t o r t a }



Sastojci:

Kore:
100 gr. secera
4 jaja
kesica vanilin secera
100 gr. gustina
100 gr. brasna
mrvica soli
puter za podmazivanje kalupa

Krem:
2 zumanca
50 gr. gustina
200 gr. secera
5 dl. mlijeka
kesica vanilin secera
250 gr. putera
kasika mljevene kahve
1 dl. likera od kahve

Nacin pripreme:

Podmazati okrugli kalup za tortu.
Umutiti secer i 4 zumanca, pa dodati vanilu i so.
Ulupati bjelanca i polako dodati zumanca sa secerom.
Pomjesati brasno i gustin, zatim kasiku po kasiku sipati u
mjesavinu s jajima i lagano sjediniti masu.
Uliti u kalup i peci u rerni zagriejanoj na 180°C {oko 25-30 min.}
da bi bili sigurni da je kora pecena provjerite cackalicom koju
zabodete u sredinu tjesta kada je izvadite treba da bude cista.
Ohladiti u kalupu 5 minuta, izruciti na zicani podlozak
da se potpuno ohladi, a onda vratiti u kalup.

Fil:
Umutiti dobro zumanca i secer, pa dodati gustin i vanilu.
Razrediti sa 1/2 dl. mlijeka. Ostatak mlijeka staviti
da prokuha sa kahvom, procjediti i uliti u masu sa zumancima.
Vratiti na ringlui kuhati mjesajuci dok se ne zgusne.
Ohladiti i dodati liker od kahve i dobro umucen puter, mikserom sve dobro umutiti.
Koru razrezati i premazati filom ohladjenu koru, da bi se ukus kahve spojio sa korom,
stavite u frizider da vam prenoci.
Tortu mozete preliti rastopljenom cokoladom i ukrasiti po zelji, ili ukrasiti narendanom cokoladom.

Bujrum i prijatno:


http://seherbosna.blogger.ba
06/05/2011 11:38