beats by dre cheap

Musaka od patlidzana i mesa

  http://img207.imageshack.us/img207/8633/2dsk7qb.jpg

 

Sastojci:

6 - 7  patlidzana
500 gr. mljevenog mesa 
2 glavice crvenog luka 
2 cehna bijelog luka 
3 - 4 svjeza paradajza 
vezica persina
so, biber
1 dl. ulja 
1 kasika vegete

Za besamel sos:
40 gr. maslaca
30 gr. brasna
5 dl. mlijeka
1 kasika parmezana
2 jaja
so,biber

Nacin pripreme:

Patlidzane narezite na kriske, posolite ih i ostavite neka malo odstoje. Isperite ih vrucom vodom i posusite kuhinjskim papirom. Slozite ih na pleh koji ste oblozili aluminijskom folijom i namazali uljem.

{1} Patlidzane pecite u rerni zagrijanoj na 200°C oko 15 minuta, ova verzija je za brze pripremanje musake.

{2} Ako zelite i imate vise vremena mozete isto da i pohujete patlidzane i slazete musaku, ova verzija je za one koji imaju vise vremena.

Na ulju kratko proprzite nasjeckani luk, a zatim i mljeveno meso. Dodajte narezan paradajz, biber, sitno isjeckan bijeli luk i vegetu. Przite i pomalo dodajite vode. Kad meso omeksa, dodajte nasjeckani persin.
 
Priprema besamela:
Na rastopljenu maslacu kratko proprzite brasno, zalijte hladnim mlijekom i kuhajte mijesajuci oko 5 minuta. Dodajte so, biber i parmezan.

Besamel malo ohladite i umijesajte prethodno razmucena jaja.
U vatrostalnu posudu slozite red patlidzana, po njima rasporedite dio przenog mesa, na to ponovno slozte patlidzane, przeno meso te zavrsite slojem patlidzana.

Sve zalijte pripremljenim besamelom sosom.
Musaku pecite u  zagrijanoj rerni na 220°C 20 do 30 minuta.
 

Bujrum i prijatno:


http://seherbosna.blogger.ba
06/05/2011 11:36