beats by dre cheap

{ P i t a - na - z a l o g a j i c e }



Sastojci:

Tijesto za jufku:
brasna, mlake vode i kasicica soli

Za punjenje:
300 gr. mljevenog teleceg mesa, (moze se praviti i sa pilecim mesom koje sitno isjeckate)
1 glavica sistno isjeckanog crnog luka, soli, bibera
maslaca rastopiti i dodati malo ulja (oko 200-250gr)

Za preljev :
Vodu prokuhati posoliti i staviti maslaca jednu kasiku.

Nacin pripreme:

Brasno, mlaku vodu i so zamijesiti u glatko tijesto, u obliku lopte, koju podijelimo na dvije vece lopte (jumaka) i pustiti da odstoji pola sata. Za to vrijeme napraviti fil za punjenje: dobro pomijesamo mljeveno telece meso, sitno iseckani crni luk, so i biber.

Punjenje:
Razvijati jednu jufku da bude sto moze biti tanja i ostaviti da se malo prosusi takodje uraditi i sa drugom. Kada su se jufke prosusile staviti jednu preko druge i izrezati na kocke 10 x 10 cm. u svaku kocku staviti jednu kasiku fila od mesa i zaviti ih kao boscaluke.

Redamo u podmazan pleh ili tepsiju. Odozgo malo pomastimo i pecemo u dosta zagrejanoj rerni (na temperaturi od 200 C, dok ne porumeni. Kada je pita pecena izvadimo iz rerne i zalijemo zaljevom koji smo pripremili od vode, soli i maslaca a koji je prokljuco.

Vratimo u rernu dok se to ne upije, otprilike 5-10 min. Servirati na tanjir i sluziti toplu pitu.

Bujrum i prijatno:


http://seherbosna.blogger.ba
01/04/2011 11:16