beats by dre cheap

Gesla sa piletinom i koprivom



Recept i sliku prilozila Mirsada

Sastojci:


200 gr. gesle
200 gr. zare {koprive} ili spinata
½ masnog pileta ili kokoske

Zacini: so, biber, vegeta, ulje

Nacin pripreme:

Geslu dobro oprati , zatim nakiseliti u mlakoj vodi da ostoji 30 min.
Zaru {koprivu} nabrati mladu i u kljucaloj vodi pustiti da prebaci kljuc,
zatim skinuti i izvaditi iz vode pustiti da se malo ohladi i isjeckati, ako pak
nejma zare, moze frisak spinat koji takodje pustite u kljucalu vodu da prebaci kljuc,
izvadite iz vode da se malo prohladi i isjeckate.

Pilece meso ili kokoskino meso operete i stavite u serpu naspete 1 l. vode posolite, zatim preperete geslu i dodate zajedno sa mesom da se kuha 90 minuta, kada prokljuca smanjite temperaturu i ostavite da se kuha na laganoj temperaturi. Kada je gesla i meso skoro kuhato, to znaci negdje pred kraj dodate zaru {koprivu} ili spinat koji ste predhodno sitno isjeckali, da se kuha 10 - 15 minuta na laganoj temperaturi, zatim dodate zacine, vegetu, biber, Gesla se jede topla sa friskom pogacom.

Bujrum i prijatno:



http://seherbosna.blogger.ba
21/01/2011 12:32