beats by dre cheap

{ F r i s k a - b a m j a }



Sliku prilozila Amatulah

Sastojci:


200 gr. friske bamlje
3 srednje velicine glavica crvenog luka
400 gr. junetine ili teletine
2 srednje velicine mrkve
3 cehna bijelog luka
2 kasicice alave paprike
1 kasika sirceta
lovor list, ulje, so, biber
voda (ili govedja supa za podljevanje)
(napomena:mozete dodati i brasno ako zelite da bude(nesto kao zaprska)


Nacin pripreme:

Meso izrezemo na kocke ili pak na zeljenje komade, zatim narezemo luk na listove i prodinstamo na vrucem ulju.
Dodamo papriku i sirce i tek onda meso, mijesamo kratko. Dodajemo bijeli luk i so, promijesamo i dodamo 1 dl. vode.

Poklopimo i kuhamo uz redovito podlijevanje vodom dok meso ne omeksa.

Treba paziti da nikad nije previse vode u tavi jer tako meso gubi na okusu. Kada smo gulas pripremili onda dodamo u njega frisku bamlju, koju smo takodje obarili na sledeci nacin:

Bamlju frisku, lahko je za pripremiti isjeckas je i prokuhas vodu sa par kasika sirceta, onda stavis bamju jedno 8-10 minuta.
Gulas koji smo posebno pripremili sjedinimo sa bamljom. Doliti malo vode ako njema dovoljno i nastaviti kuhatinekih 20tak minuta. Ne mijesati kasikom, nego samo s vremena na vrijeme protresti serpu.

Bujrum i prijatno:

 

 


http://seherbosna.blogger.ba
21/01/2011 12:31