beats by dre cheap

Cufte u paradajz - sosu

hasan_pasa_koftesi.jpg



Sastojci:

600 gr. mljevenog mesa
malo secera
1 kriska hljeba natopljenog u mlijeku
1 kasicica crvene paprike
malo persunovog lista
2 glavice crnog luka
so, biber, 1 jaje, vegeta
2 kasike brasna
4 kasike ulja
1/2 l soka od paradajza.


Nacin pripreme:

Luk ocistite, operite, isjecite i onda dobro istucati. Mozete ga i sitno isjeckati pa isprziti na malo ulja, ali je prvi nacin bolji. Sredinu hljeba potopite u mlijeko i ostavite da nabubri.

Spojite luk s mesom, dodajte ocijedjeni hljeb, posolite, pospite vegetom, pobiberite, dodajte jaje i sitno sjeckani persunov list, pa sve dobro izmijesite.

Ostavite smjesu da odstoji dvadesetak minuta (ako imate vremena, moze da stoji i duze) u frizideru. Navlazite ruke i pravite malene loptice, valjajte ih u brasnu i prziti u zagrijanom ulju dok ne porumene sa svih strana.

Umak od paradajza:U zagrijanom ulju proprziti 2 kasike brasna, dodati malo mljevene paprike, naliti paradajz sos, dodati soli i na vrh noza secera i mijesati dok se umak ne zgusne. Kad je umak gotov, spustiti cufte u umak i pustiti da jelo lagano kljuca 1-2 min., uz mijesanje.

Tada cufte u umaku mozete da servirate.Mozete ih servirati sa pireom, rizom, pastom, il po licnom izboru prilog.


Preporucujem sezonsku salatu uz cufte.

Bujrum i prijatno




http://seherbosna.blogger.ba
27/08/2010 11:23