beats by dre cheap

Begova orginal corba

Sastojci:

1 litar vode
zelen (sargarepa i korjen pastrnaka) isjecena na kockice
100 gr. bamije (obavezna u ovoj corbi)
300 gr. teleceg mesa isjecenog na kockice
300 gr. pileceg mesa isjecenog na kockice
2-3 listica lovora
maslac
1 kasika brasna
malo vode i mlijeka
so, biber
50 ml. pavlake (milerama)
1 jaje
muskatni orascic
itno sjeckan persun
limunov sok

Nacin pripreme:

U litar vode dodati zelen (sargarepu i korjen pastrnaka) isecenu na kockice, 100 gr. bamije, po 300 grama teleceg i pileceg mesa isjecenog na kockice i 2-3 listica lovora. Kuhati 2-3 sata, dodavati vodu po potrebi.

Kada je povrce i meso gotovo, napraviti u drugom sudu svjetlu podlogu za sos od maslaca, kasike brasna s malo vode i mlijeka uz dodatak soli i bibera.

Prebaciti to u lonac s povrcem i mesom i lagano mjesati dok se ne zgusne, uz stalno mesanje, dodati umucenu pavlaku i 1 jaje, kada je sve gotovo, dodati muskatni orascic.

Prije serviranja, corbu obilno posuti sitno sjeckanim persunom i nakapati limunov sok. Limun obavezno servirati posebno ako neko zeli naknadno da ga doda u corbu.

Bujrum i prijatno:


http://seherbosna.blogger.ba
13/08/2010 12:38