beats by dre cheap

{ P i s i n g e r - t o r t a }



 

Sastojci:

  1 paket oblatna
Za kremu:
  4 cijela jaja
  2 žumanca
  300gr. šecera
  150 gr.cokolade
  300 gr. maslaca
  sok od pola limuna
Za cokoladnu glazuru:
  3 kasike vode
  2 kasike šecera
  100 gr. cokolade
  80 gr. maslaca
 
 

Nacin pripreme:

Jaja, zumanca, secer i cokoladu umutite mijesajuci na pari. Kad se smjesa pocne zgusnjavati, skinite sa sporeta (ringle) i stavite je da se hladiti.

Pjenasto izmijesajte maslac i dodajte mu ohladjenu kremu i limunov sok. Dobivenom kremom premazujte oblatne i slazite jednu na drugu.

Kada ste potrosili kremu, dobro pritisnite gornju oblatnu i stavite na nju dasku, teze knjige te ostavite pod tim opterecenjem nekoliko sati, a zatim stavite u frizider.
Ohladjenu tortu prelijte rastopljenom cokoladnom izrezite.

Vazno je da su oblatne svjeze i da se krema nanosi na onu stranu oblatne koja ima veca udubljenja.

Bujrum i prijatno:

 


http://seherbosna.blogger.ba
13/08/2010 11:58