beats by dre cheap

Riblji file i krompir salata




Sastojci:

400 gr. ribljeg filea
100 gr. brasna
zacini: so, biber vegeta, alava crvena paprka
sok od limuna
8 krompirova srednje velicine
2 glavice crvenog luka
suncokretovo ulje i jedna kasika maslinovog ulja


Nacin pripreme:

Krompir operete i stavite u serpu da se kuha,  20 min. obicno kupujem krompir onaj koji se ne rasipa kad se kuha, skuhat krompir oljustim i isjecem na snite, luk takodje na ribice, dodam so, biber ulje maslinovo i suncokretovo i malo sirceta, promjesam lagano.

Riblje file operem i sa jedne strane malo nasolim, u brasno stavim vegetu, biber, papriku i sve skupa promjesam, riblje file uvaljam u brasno i stavljam na vruco ulje, tako da se przi sa jedne strane 5 min. pa okrenem na drugu isti postupak pecenja.

Ako hocete malo resilje (rumenije) onda malo duze przite. Ribu isprzenu povadite i servirate u tanjire sa krompir salatom, i malo poprskate limunovim sokom.

Bujrum i prijatno:


http://seherbosna.blogger.ba
06/08/2010 16:22