beats by dre cheap

{ Lazanja sa tunjevinom }


 

Sastojci:

200 gr. lazanja pasta
Za mlijecni umak:
  400 ml.slatkog vrhnja
  1 kasika vegete
  3 dl.mlijeka
  2 jaja
  2 kasike brasna brasna
  300 gr. tunjevine
Za sirni nadjev:
  200 gr. svjezeg sira
  150 gr. sira edamera
  1 jaje
  3 kasike kiselog vrhnja
  1 kasika nasjeckanog persuna
  so
  biberr
Za posipavanje:
  5o gr.edamera
 

Nacin pripreme:

Mlijeko i  kajmak (slatko vrhnje) pomijesajte, dodajte vegetu, razmucena jaja i ostro brasno, razmuceno u malo hladnog mlijeka.

Svjezi sir pomijesajte s naribanim sirom, dodajte jaje, kiselo vrhnje, persun, so i biber.

Pleh (vel. 30×20 cm) premazite uljem, rasporedite dio lazanja, prelijte s malo mlijecnog umaka, a zatim po lazanjama rasporedite trecinu mjesavine sa sirom.

Po siru rasporedite trecinu kolicine tune. Po tuni rasporedite dio lazanja, prelijte ih mlijecnim umakom i nastavite slagati dok ne potrosite namirnice, zavrsite slojem lazanja.

Prelijte preostalom kolicinom umaka, pospite naribanim sirom i pecite 30 minuta u rerni zagrijanoj na 180°C.

Pecenu lazanju malo ohladite, a zatim narezite.
Posluzite uz sezonsku salatu.

Bujrum i prijatno:


http://seherbosna.blogger.ba
06/08/2010 12:20