beats by dre cheap

{ D j u v e c }



Sastojci:

1 kg teleceg ili juneceg mesa
1/2 kg krompira,
1/2 kg mahuna,
2 plava patlidzana,
5-6 paradajza,
15 dkg masla ili ulja,
3 glavice crvenog luka,
persunov list,
2 jajeta,
2 dl povlake,so.

Nacin pripreme:

Isjeckajte luk i meso pa poprzite na ulju. Kada je meso napola, mekano, spremite povrce. Krompir izrezite na 4 djela. Mahune izrezite. Patlidzane nasijecite na ploske, prelite sa malo vode i neka stoji 10 minuta, a onda ih ocijedite. Sve stavite u tepsiju a mozete i serpu.

Odozgo poredajte meso i luk. Pecite na umjerenoj vatri. Cim primjetite da je meso gotovo peceno, izrezite paradajz na vece komade i stavite na vrh. Po paradajzu pospite isjeckan persunov list.
Vratite u pecnicu. Pred kraj umutite jaja i povlaku i prelite preko dzuveca pa zapecite na jakoj vatri.

Bujrum i prijatno:




http://seherbosna.blogger.ba
29/07/2010 11:57