beats by dre cheap

{ Pogacice za sendvice }

http://img143.imageshack.us/img143/2091/dsc01227qj1.jpg


Sastojci:

1 kasicica=5 ml
1 kasika=15 ml
1 cup=240 ml. Sastojci za 10 porcija
3? - 4? (ili cak i vise cups brasna)
1 kasika suhog kvasca
3 kasike meda
1 cup vruce vode
1 cup kiselog mlijeka (ili jogurta, koji je gust)
1 kasika ulja
1 kasicice soli
Napomena: navedeni sastojci su za10 sendvic - pogacica.


Nacin pripreme:

Pola cup-a brasna, kvasac, med, i vrucu vodu dobro izmjesati u vecoj posudi i ostaviti oko 10 minuta dok blago ne zapjenusi.
Zatim umjesati kiselo mlijeko (ili jogurt), ulje i 2 cup-a brasna.
Najbolje mikserom (a i lakse je) a onda postepeno dodavati jos brasna da tjesto bude kompaktno, mehko i da se odvaja od posude.

Tjesto prebaciti na pobrasnjenu povrsinu i mjesiti dok ne postane elasticno i mehko, otprilike oko 5 minuta (dodavati jos brasna ako treba).
Malo podmazati ciniju i vratiti tjesto, prekriti plasticnom folijom i ostaviti da se udvostruci u zapremini (na oko sat vremena).

Zagrijati rernu na 200°C.
Obloziti pleh papirom za pecenje (i podmazati).
Nadoslo tjesto njezno prebaciti na pobrasnjenu povrsinu i razvuci u pravougaonik, a zatim povaditi vecom casom 10set djelova.

A mozete oblikovati po licnoj zelji pogacice, kao npr. ovako, svaki dio preklopiti i prstima spojiti krajeve u male loptice,
(ili rolne u originalu recepta), prebaciti na papir u plehu i spljostiti.

Prekriti cistom krpom i ostaviti jos da stoji 25 minuta.
Zatim ubaciti u rernu i peci 25-30 minuta ili do zlatne boje, a potom ohladiti na resetki.
Ovako pripremljene pogacice jako su mekane i njemaju tvrdu koricu.

Bujrum i prijatno:


http://seherbosna.blogger.ba
22/07/2010 12:47