beats by dre cheap

Przena riba, povrce i sos



Sastojci:

500 gr. ribe (filea)
100 gr. brasna
so, vegetu, biber i alavu (crvenu) papriku
za przenje ulje
500 gr. karfilola
500 gr. brokolija
6 komada krompira


Nacin pripreme:

Riblje file oprati i malo nasoliti sa jedne strane, brasno i zacine sve skupa izmjesati i ribu uvaljati u brasno i prziti na vrucem ulju, 5 min. pa prevrnuti na drugu stranu, isti postupak, ako zelite da bude resija onda malo duze przite.

Karfiol i brokoli oprati i u manjim buketicima staviti u hladnu nasoljenu vodu, kad prokljuca kuhat 5 -7 min. i onda preliti sa 2 dl. hladne vode poklopiti i ostaviti tako dok nebudete htjeli da servirate, krompir zasebno skuhajte i servirajte sve zajedno uz braon sos

Bujrum i prijatno:



   


http://seherbosna.blogger.ba
22/07/2010 10:58