beats by dre cheap

Kus-kus sa povrcem i kebabom


 


Sastojci:

1 kasika maslinovog ulja
1 kasika suncokretovog ulja
1 glavica crvenog luka
2 cehna bijelog luka
1 prasa, 1 mrkva, 1 tikvica
1 patlidzan, 1 crvena paprika
1 paradajza
20 kom. crnih ili zelenih maslina
1 konzerva kukuruza
2 kasike paradajz sosa
Zacini: so, biber, vegeta
250 gr. kus-kus
2? dl. vode, malo maslaca
400 gr. zamrznutog kebaba (jedan paket)


Nacin pripreme:

Svo povrce oprati i izrezati na zeljene komade, u serpu staviti ulje i svo pvrce prodinstati, kada je skoro povrce gotovo dodati zacine, jos malo dinstati, zatim uzmete kebab i proprzite u tignju sa malo ulja i dodate u povrce zajedno sa kukuruzom i maslinam.

Vodu stavite da prokljuca i tako kljucalom prelijete kus-kus kada je upila se voda dodate jednu kasiku maslaca i promjesate kus-kus, da se nebi zgrudvo, servirajte u tanjir prvo kus-kus pa odozgo povrce i kebab.

Bujrum i prijatno:


 


http://seherbosna.blogger.ba
22/07/2010 10:57