beats by dre cheap

Lijena pita sa jabukama



Sastojci:

Tijesto
  600 gr. ostrog brasna
  200 gr. secera
  1 kesica praska za pecivo
  2 umucena zumanjka
  120 gr. putera
  po potrebi mlijeka
Fil od jabuka
   2½ kg. jabuka
  2 kesice vanil-secera
  malo cimeta
  1 kasika cokolade u prahu
  2 kasike krusnih mrvica
  100-150 gr.secera
  2 bjelanjka (cvrsti snijeg)

Nacin pripreme:

Od navedenih sastojaka umijesiti tijesto i ostaviti da malo odstoji. Za fil jabuke oguliti, naribati i staviti u duboku zdjelu na laganu vatru, te pirjati dok ne porumene i omeksaju (jabuke same puste sok, tako da netreba nadolijevati vode).

 Pustiti jabuke da ohlade, zatim dodati vanilin šecer, cimet, cokoladu u prahu, krušne mrvice i secer, te na kraju lagano umiješati cvrsti snijeg od bjelanjaka.

Razvaljati polovicu tijesta te staviti na namašcenu i pobrašnjenu tepsiju (onu najvecu), rasporediti nadjev, te pokriti drugim dijelom tijesta. Viljuskom “probušiti” tijesto na par mjesta, tek toliko da bi imalo zraka prilikom pecenja.

Staviti u zagrijanu rernu 190 C i peci sve dok ne porumeni  (ovisi ako zelite jace ili slabije pecenu pitu..). Izvaditi iz rerne i hladnu posipati secerom u prahu .

Bujrum i prijatno:


http://seherbosna.blogger.ba
08/07/2010 11:05