beats by dre cheap

{ Bolonjeze - pasta }




Sastojci:

500 gr. mljevenog mesa
2 glavice osrednje glavice luka
2-3 cehna bijelog luka
malo ulja
1 tegla Dolmio sosa
biber so i vegeta
400 -500 gr. bilo koje paste (po licnom izboru)

Nacin pripreme:

U serpu stavite malo ulja, oguljen bijeli luki i crveni, sitno isjeckan prodinstati par minuta, dodati mljeveno meso i na laganoj temperaturi dinstati 30tak minuta, zatim dodati Dolmio sos koji se lagano promjesa sa mesom i pustiti jos 5 do 7 minuta da se krcka na laganoj temperaturi.

Promjesati nekoliko puta i kad je gotovo dodajte so vegetu i biber, pastu kuhati po upustvu na paketu. Serviranu pastu sa Bolonjeze sosom pospete odozgo sa ribanim parmezanom sirom, naravno ko voli.

Bujrum i prijatno:



http://seherbosna.blogger.ba
08/07/2010 10:27