beats by dre cheap

Curry-piletina sa wok-povrcem i pirincom



Sastojci:


2 cehna bijelog luka
500 gr. pileceg filea
2 kasike ulja
1 kesica curry spicemikx 40 gr.
ili velika kasika currya i vegete.
1 konzerva 400 gr. od kokosa mlijeka
1 kesa 750 gr. zamrznutog wokpovrca
150 gr. pirinca

Nacin pripreme:

U jednu serpu staviti ulje, isjeckan bijeli i crveni luk, file isjeci kao na rezance ili po zeli pa sve skupa proprziti 5 - 6 minuta, dodati wokpovrcei prziti jos 5 - 6 minuta, dodati curry-spicemix ili sam curry i vegetu, zatim dodati kokosovo mlijeko i jos kuhati na laganoj temperaturi 5 minuta.

Pirinac oprati i staviti u posebnu serpicu da se kuha malo ga posoliti i pouljiti, skuhan pirinac dodati kao prilog. Dobro je imati i frisak hljeb.

Bujrum i prijatno:


http://seherbosna.blogger.ba
08/07/2010 10:26