beats by dre cheap

Tikvice u tankim jufkama

Sastojci:

  500 gr. gotove jufke za pitu
  1 kasika kima
  4 kasikeulja
  40 gr. brasna
  1 vezica kopra
  2 dl. mlijeka
  150 gr. svjezeg sira
  1 vezica persuna
  700 gr. tikvica
  1 kasika vegete
Za umak:
  3 jaja
  1 kasika ulja
  1 kasika mlijeka
  1 kasika jogurta

Nacin pripreme:

Tikvice ogulite, naribajte, malo posolite i zatim ocijedite.
Dodajte im mlijeko, brasno, vegetu, ulje, sir, narezani kopar i nasjeckani persun pa sve dobro promijesajte.

U dubokoj posudi napravite umak od jaja, ulja, mlijeka i jogurta.
Tri jufke za pitu rasirite na radni sto i premazite umakom od jaja. Dio umaka ostavite za premazivanje gotove pite.

Premazane jufke poklopite s ostalim jufkamama koje premazite nadjevom od tikvica i savijte u rolne-pite.

Pitu slozite u namascen pleh, premazite ostatkom umaka od jaja i posipajte kimom. Pecite u pecnici zagrijanoj na 180°C oko 40 minuta
.
Ovo jelo mozete pripremiti i u obliku bureka tako da na svaki list tijesta stavljate dio nadjeva.Tikvice u tankom tijestu narezite i posluzite uz kiselo vrhnje kao toplo predjelo.

Bujrum i prijatno:


http://seherbosna.blogger.ba
20/06/2010 10:07