beats by dre cheap

Corba od teleceg mesa

 img71/1668/dsc00770ow8ce2.jpg


Sliku prilozila Mirsada

Sastojci:

meso bez kosti (telece)
slatka i ljuta mljevena paprika
sampinjoni (po mogucnosti marinirani, tj. iz konzerve)
sargarepa, krompir, luk 
so, biber, vegeta 

Nacin pripreme:

Luk sitno isjeckati i prodinstati na ulju u serpi u kojoj planirate da kuhate corbu. Kada luk dobije zlatnu boju, dodajte meso isjeceno na sitne kocke (kao za gulas). Nalijte vodom, dodajte sargarepu i pustite da se kuha na laganoj vatri. Kada je meso napola kuhano, dodajte krompir, takodje isjecen na kockice.

Nastavite da kuhate.
Kada je sve kuhano, napravite klasicnu zaprsku:
U tiganju na malo ulja proprzite 1-2 kasike brasna, dodajte crvenu mljevenu papriku - slatku i ljutu (ako bas volite ljuto, mose i samo ljuta). Zaprsku saspite u kljucalu corbu. Pustite da kljuca dva minuta. Skinite sa vatre. Dodajte so i vegetu po ukusu, mose i malo bibera.

Bujrum i prijatno:


http://seherbosna.blogger.ba
20/06/2010 10:04