beats by dre cheap

Punjene tikvice u paradajz sosu

Sastojci:

: 12 tikvica
400 gr. mljevenog mesa
150 gr. pirinca
3 kasike ulja
2 kasike sjeckanog persunovog lista
1kasika zacin c
2 jabuke
bibera po ukusu
soli po ukusu
1glavica crnoog sjeckanog luka
SOS
100 mil. kecapa
1casa vode
1kasika zacin c
1limun sok cedjen

Nacin pripreme:

Operite tikvice, pazljivo ih oljustite tanko i isjecite im vrhove.  Malom kasiccom izdubiti sredinu, tako da ne probusite zidove, a da zidovi budu sto tanji. Izmjesajte meso, luk, opran i ociscen pirinac, ulje, persun, so i biber, i time puniti tikvice, ali ne do vrha.

U vatrostalni posudu poredajte jabuke koje ste ogulili i isjekli na tanke kriske. Preko toga stavite tikvice. Promjesajte sastojke za sos i prelijte tikvice, staviti u vec zagrijanu rernu da se pecu oko 30 minuta.

Bujrum i prijatno:



http://seherbosna.blogger.ba
12/06/2010 16:28