beats by dre cheap

{ Marokanska "Basbusa" }




Sastojci:
Umutiti sve zajedno u jednu posudu:
1 casa mljevenih badema
1 casa mlijeka
1 casa ulja
2 case griza {Hartweizengriess}
1 casa secera
1 prasak za pecivo
1 jaje
1 1 vanil-secer i malo ruzine vode {ruzina voda je po zelji, ako neko nevoli neka izostavi}

Nacin pripreme:
Sve sastojke gore navedene staviti u vanglicu i umutiti, jaje i prasak za pecivo umutiti u casi i dodati u smjesu.
Smjesu koju ste ravnomjerno izmjesali da nebude grudvica, izlijete u srednje velicine tepsiju koju ste oblozili pek-papirom.

Tepsiju sa smjesom stavite u vec zagrijanu rernu i pecete na 200 C oko 30 min. kada je kolac malkice porumenio mozete izvaditi.


Sirup:
200 ml. vode + 400 gr. secera, umutiti da se secer rastopi u vodi, dodati malo cimete i preliti "Basbusu" kad bude gotova.

Po zelji mozete ukrasiti sa bademima ili preliti sa cokoladom, staviti u Frizider da se ohladi.



Bujrum i prijatno:


http://seherbosna.blogger.ba
06/06/2010 10:11