beats by dre cheap

{ Domaca - trhana }

img232/2402/lsldsc003vo6.jpg


Trhana je supa, koju mozete pripremiti na razne nacine, i sa mesom i bez mesa, e od vas zavisi dali cete sa teletinom ili piletinom pripremiti ili bez mesa, kao npr. sa paradajzom i kajmakom.

  Sastojci:za 4 osobe
  malo bilo kojeg mesa 
  3 kom.mlade mrkvice
  1 kom.luk
  1 kom.crvene paprike
  6 kom.cherry paradajza
  3 cehna bijelog luk
  1 manja soljica tarhane (domaca, ili kupovna kisela tarhana)
  malo maslinovog ulja
  1 l. kljucale vode


Nacin pripreme:
Na malo ulja proprzti meso, luk i papriku
Kada je proprzeno dodati osatlo povrce i zaliti kljucalom vodom .

Kuhati na lagahnoj vatri jos oko 30 minuta
kada je povrce i meso kuhano dodati tarhanu i posoliti po zelji.

Trhnu jos kuhati  5 - 7 minuta dok i tjestanina nebude kuhana, zatim dodati malo sosa od paradajza, moze i ajvara, malo milerama, ajvar i mileram mozete dodati ako zelite u trhanu kada je gotova za serviranje.


Bujrum i prijatno:


http://seherbosna.blogger.ba
06/06/2010 10:09