beats by dre cheap

Spageti sa sosom od gljiva

  http://img12.imageshack.us/img12/4139/dsc5289ez4.jpg

Sastojci:
200 gr. sampinjona ili gljiva po zelji
2-3 pileca fileta bez kostiju srednje velicine
1 glavica crvenog luka
 1 fildzan sosa od paradajza
kasika ajavara
1 manja kasika crvene paprike
skrobnog brasna po potrebi
maslinovo ulje
persun za ukrasavanje
permesan sir

Nacin pripreme:
Glavicu luka isjeci na sitno i preprziti malo na maslinovom ulju.Kada bude upola przen dodati sitno isjeckano pilece meso. Prziti lagano na tihoj temperaturi. Sampinjone malo prebrisati sa blago mokrom krpom da bi skinuli ostatak prljavstine i isjeci na sitnije komade skupa sa repovima i staviti u masu sa mesom i lukom.

Lagano zaciniti sa biberom i soli i crvenom paprikom. Lagano dodavati vode ili supne podloge po zelji. Kada je prilicno przeno dodati kasiku ajvara, sos od paradajza, i podliti ili sa vodom ili supnom podlogom da bi bilo vise sosa. Zaciniti sa malo permesan sira i ako je previse rijetko razmutiti malo skrobnog brasna u vodi i podliti sos.
U medjuvremenu skuhati spagete u blago posoljenoj sa malo maslinog ulja pa kada su skuhane izliti ih na pripremljen sos i sve dobro izmjesati ili servirati u tanjire pa preliti sa sosom i ukrasiti sa malo friskog persuna ili posuti sa permesan sirom.

Bujrum i prijatno:


http://seherbosna.blogger.ba
06/06/2010 09:38