beats by dre cheap

{ R u s k e - s u b a r e }

Sastojci:

za biskvit
8 jaja
300gr. secera
8kasika mlijeka
250 gr. brasna
2 kasike kakao praha
1 prasak za pecivo

FIL
1,5 l. mlijeka
8 kasika gustina
12 kasika gustina
2 vanil-secera
250 gr. margarina

GLAZURA
70 gr. cokolade
3 kasike vode
1/2 kasike margarina
100 gr. kokosa

Nacin pripreme:

Umutiti jaja, dodati secer, vodu, brasno pomjesano sa praskom za pecivo i kakao, masu sjediniti i istresti u pleh koji ste oblaozili papirom za pecenje. Rernu koju ste predhodno ukljucili da bude topla stavite biskvit da se pece na 180 C i peci oko pola sata.

Da bi provjerili dali je biskvit pecen probodite na sredini cackalicom, zatyim izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. Biskvit hladan  seci na kolutove, casom i presjeci preko sredine. Skuhati fil sa mlijekom, brasnom, secerom i u ohladjen dodati umucen maslac.

Filovati ovim kremom kolutove, odozgo stavljte pripremljenu glazuru i uvaljajte svaku rusku kapu u kokos.

ZA FIL MOZETE UMJESTO GUSTINA SKUHATI PUDING OD VANILIJE ILI BILO KOJI PO LICNOM UKUSU.

Bujrum i prijatno:



http://seherbosna.blogger.ba
29/05/2010 20:20