beats by dre cheap

Krofne prelivene cokoladom

Sastojci:

1 kg. brasna
450.mil. mlijeka
50 gr. secera
3 jaja
1limun, limun korica rendana
50 gr. kvasac svez
100 gr. maslaca
1 kasikica soli
1 kasika vocnog likera
 
ulje za przenje
150 gr. bijele cokolade
50 gr.mrvice sareni

Nacin pripreme:

U 2 dcl. mlijeka staviti kvasac da nadodje. Umutiti maslac, secer, zumanca i cjelo jaje, vocni liker, narendanu koru limuna, malo soli, dodati u mlijeko sa kvascem, brasno i umutiti glatko tjesto, ako je potrebno dodati jos malo brasna.

Testo pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste (oko pola sata do 45 min). Naraslo testo staviti na brasnom posutu dasku i razviti na oko 1 cm. debljine. Okruglim kalupom za krofne ili casom vaditi krofne i ostrim kalupom u sredini praviti prsten redati ih na brasnom posutu dasku da ponovo malo narastu, 20tak min.

Zatim ih peci u serpi sa dosta zagrijanog ulja. Prvo sa jedne pa ih okrenuti na drugu stranu. Przene krofne vaditi, ocjediti od ulja, cokoladu istopiti pa preliti preko krofni cackalicom sarati krofne posuti mrvicama sarenim. U bijelu cokoladu mozete dodati neku kapljicu crvenog ekstrata za kolace tako da dobijete razlicite boje cokolade i prelijete krofne.


Bujrum i prijatno:



http://seherbosna.blogger.ba
24/05/2010 22:42