beats by dre cheap

{ Grcki sladoled torta }

Sastojci:

4 kesice zelatina
2dcl. vode
1 litra mlijeka
22 kasike secera
150 gr. napolitanki od ljesnjaka
150 gr. napolitanki od cokolade
150 gr. plazme mljevene
150 gr. ljesnjaka pecenog i mllevenog
500 gr. malina
400 gr. slaga
2 dcl. mlijeka
500 mil. slatke pavlake

Nacin pripreme:

{1} Razmutiti 4 kesice zelatina sa 2 dcl. vode. Jednu litru mlijeka staviti da kuha sa 22 kasike secera kristala,
kada provri skinuti sa vatre i dodati umucen zelatin. Ponovo vratiti na ringlu da baci prvi kljuc
uz neprekidno mjesanje skinuti sa ringle i ohladiti, posebno umutiti 400 gr. slaga sa 2 dcl. Coldg mlijeka,
zatim lagano dodavati slag u mlijeko sa zelatinom uz neprestalno mucenje sa mikserom,
kada je masa umucena podjeliti na tri jednaka djela u cinije.

{2} U prvi dio dodamo plazmu sa mljevenim ljesnjacima


{3} U drugi dio dodamo mljevene napolitanke od cokolade

{4} U treci dio dodamo mljevene napolitanke od ljesnjaka

{5} U tacni za tortu stavimo prvo dio sa plazmom i mljevenim ljesnjacima, preko stavimo polovinu malina

{6} Odozgo stavimo mljevene napolitanke od cokolade pa drugu polovinu malina

{7} Preko toga stavimo teci dio sa napolitankama od ljesnika, ostavimo da prenoci u frizideru,
sutradan izvadimo tortu iz frizidera i cijelu premazemo umucenom slatkom pavlakom,
ukrasti po licnoj zelji, a najbolje ispadne kada se prepustite masti.

{8} Ovako pripremljena torta mora biti u frizideru, samo je izvadite dok izrezete i posluzite.

Bujrum i prijatno:


http://seherbosna.blogger.ba
17/05/2010 14:31