beats by dre cheap

{ Rizoto sa pecurkama }

Sastojci:

500 gr. svjezih pecurki
1 glavica luka
1 sargarepa rendana
100 mil. maslnovog ulja
1 kasika zacina c
po ukusu bibera
po ukusu soli
1 vezica pesrunovog lista
200 gr. pirinaca

Postupak pripreme:

Staviti ulje u tiganj isjeckati glavicu crnog luka pa dinstati dok ne dobije staklenastu boju ok 2 minuta.

Potom oprane i ociscene pecurke isjecene na listice dodamo luku i jednu rendanu sargarepu, na to sve dodati jednu manju soljicu vruce vode i dinstamo oko 25 minuta.

Dok pecurke ne budu gotove pred kraj dodamo sjeckan persun zacin c so i biber po ukusu.

Rizu obarimo posebno pa procjedimo i dodamo gotovim pecurkama promjesati sve zajedno i sluziti toplo uz kiselu pavlaku ili zelenu salatu.

 

Bujrum i prijatno:


http://seherbosna.blogger.ba
17/05/2010 13:37