beats by dre cheap

{ Pizza sa piletinom }

img74/5372/pizzaazc6xw8.jpg

Sliku prilozila Sanela

Sastojci:

3 case brasna (za 3 pizze srednje velicine)
2 kasike maslinovog ulja
kasicica soli
malo secera
kvasac i mlaka voda

Za fil:
Ranch dressing za salate
2 veca komada pilecih prsa bez kostiju
2 manja paradajza
sirovi kao sto su mozzarella, edamer, chedder ili koji vec ko voli

Nacin pripreme:

U mlaku vodu namociti kvasac skupa sa malo secera i ostaviti 10-tak minuta da nakvasa. U vecu ciniju staviti brasno, so, malo secera, maslinovo ulje i pripremljen kvasac pa lagano mjesiti uz dodatak jos vode po potrebi.

Tjesto treba da bude tvrdje nego za hljeba. Kada smo zamjesili tjesto dobro ga izraditi (namladiti) na pobrasnjenom stolu jednu 5-10 minuta dok nedobijemo jednu veliku glatku loptu.

Ciniju vecu uzeti i dobro pomastiti sa maslinovim uljem pa tjesto staviti u ciniju i dobro ga premazati sa svih strana(koji put okrenuti ga u pouljenoj ciniji tako da se nakvasi sa uljem ). Uklopiti i ostaviti jednu sat vremena dok se ne udupla u kolicini.

Zatim uzeti tepsije ili za pizze, ili obicne okrugle ili cak limove i otkinuti tjesta dovoljno za jednu pizzu.Malo je pomastiti i posuti sa malo kukuruznog brasna pa staviti tjesto i prstima ruku dobro istanjiti tijesto. Zagrijati pecnicu na 450 F i u tako zagrijanu pecnicu staviti tjesto da se pece jednu 5-7 minuta.

U medjuvremenu meso zaciniti i ispriziti na malo masnoce i onda isjeci na manje kockice. Paradajz dobro oprati pa isjeci isto na manje kocke i ostaviti na stranu.Nakon par minuta pecenja izvaditi pizzu iz rerne i lagano je premazati sa ranch dressingom za salatu.

Po tome poredati mozzarelle pa po siru komade pileceg mesa i komade paradajza koje predhodno mali iscjedimo da nebi bilo previse vodeno.
Pospemo sa ostalim sirovima po zelji i vratiti u pecnicu 10-tak minuta ili dok se sirovi svi rastope (jer kora je prethodno pecena malo a i meso je takodje przeno i vec peceno.

Izvaditi iz pecnice po zelji posuti sa malo frisko nasjeckanog persuna ili friskog oregana .
Pizza je jako lahka , jako ukusna i kremasta .

Bujrum i prijatno:


http://seherbosna.blogger.ba
02/04/2010 18:27