beats by dre cheap

{ K u h a n e - s p a r o g e }

http://img9.imageshack.us/img9/1888/dsc5672xj3.jpg

Sliku prilozila Sanela

 

Sastojci:

zelene sparoge kolicina po zelji
malo ulja, vegete
po zelji biber kapi limuna

Sos holandaise:
4 kasike sirceta (jabukovog)
1/2 glavice crvenog luka
5 zrna bibera
lovorov list
1-2 kasike vode
2 zumanca
80 gr. putera
malo soli
po zelji malo bujona

 

Nacin pripreme:

sparoga:
Sparoge oprati i pri dnu osjeci drvenasti dio, oko 3 cm odozdo oguliti ih tanko. Kuhati u sirokoj serpi da se ne lome.
Nasuti vode da prekrije sparoge, dodati ulje, vegetu i po zelji limunovog soka. Kuhati ca. 15-20 minuta. Lagano iscijediti vodu i preliti sa malo putera, ako je potrebno zaciniti jos malo.

Nacin pripreme sosa:
Sirce staviti u serpu, dodati sitno isjeckan luk. Dodati biber u zrnu i lovorov list. Sve prokuhati kratko. Dodati 1-2 kasike hladne vode. Tecnost procijediti u plasticnu posudu.

Dodati 2 zumanca. Mutiti na vrucoj (ali ne kljucaloj) vodi, dok ne bude pjenasto. Istopiti puter te dodati u smjesu, zaciniti i odmah servirati uz sparoge. 

Napomena: ako vam je komplikovano da sami pravite ovaj sos, mozete ga naci u skoro svakoj samoposluzi, ili sparoge servirajte uz majonezu :) 

Dodatak jelu koristite: krompir, rizu, meso, ribu.....

Bujrum i prijatno:


http://seherbosna.blogger.ba
02/04/2010 18:01