beats by dre cheap

Strudla sa makom II

Sastojci:

za tijesto
1kg. mehkog brasna
4 kasikice secera
2 zumanca
50 gr. margarina
50 gr. kvasca
500 mil. mlakog mlijeka
1 vanil-secer
1 rendana korica od limuna
FIL: od maka
500 gr. mljevenog  maka
5 kasika secera
1/2 solice ulja
1 soljica mlijeka

PREMAZ KORE 
1jaje 

Nacin pripreme:

PRIPREMA TJESTA:Kvasac staviti u 100 mil. mlakog mlijeka pomjesanog sa 1 kasikom secera i 1 kasikom brasna, dobro razmutiti da nejma grudvica, ostaviti da nadodje oko 10 minuta.

U plasticnu posudu dodatii brasno zumanca rastopljen margarin i 3 kasikice secera i rendanu koru limuna, pa nadoslim kvascem umjesiti glatko tjesto, testo je gotovo kad se odvaja od varjace.

Ostaviti da nadodje oko 45 minuta.
U meduvremenu napraviti fil od maka:Mak skuhati sa mlijekom secerom, vanil-secerom i jednom soljicom ulja.

Kad je tjesto naraslo razvucemo 2 jufke na radnoj kuhinskoj povrsini, premazemo ih sa filom od maka pa ih uvijemo, kao za rolat stavimo u podmazan pleh.

Odozgo jufke premazemo jednim umucenim jajetom ostavimo 10 minuta da odstoji pa stavimo da se pece u zagrejanu rerni, peci  na 170 C 45 minuta. Strudlu izrezati hladnu.

Bujrum i prijatno:



http://seherbosna.blogger.ba
24/03/2010 15:18