beats by dre cheap

{ P a r i z s k e - s n i t e }


Sastojci:

biskvit
5 jaja
200 gr. nekog laganog maslaca
250 gr. smedjeg secera

malcice soli
150 gr. mlijecne cokolade
300 gr. brasna
1 puna kasika kakaa
1 prasak za pecivo
 
fil
150 gr. tamne cokolade 60% kakaa ili vise
6 dl. slatkog vrhnja
2 ucvrscivaca za slag
 
gore prva glazura
200 gr. milijecne cokolade
1 dl. slatkog vrhnja
50 gr. maslaca
 
druga
100-150 gr. milijecne cokolade
50 gr. bijele cokolade za isarati
perlice

Nacin pripreme:

1. Fil: 150 gr. tamne cokolade izlomiti i dodati u vrhnje koje smo ugrijali do vrenja. Dobro promjesati i ostaviti u frizideru 4-5 sati.

2. Biskvit: 150 gr. cokolade otopiti. Maslac i secer sa malcice soli pjenasto izraditi pa polako dodavati smjesu od brasna kakaa i praska za pecivo i na kraju dodati otopljenu cokoladu.

3. Tijesto istresti u vecu tepsiju na pek papir, rernu zagrijati na 170°C i pecite oko 20-25 minuta. Kad izvadite peceni biskvit, istresite ga iz tepsije, skinite papir i ohladite. Kad se ohladi prerezite ga.
 
4. Fil izvadite iz frizidera izradite ga sa 2 slag fixa mikserom da dobijete cvrstu kremu, koju namazete na prvi list biskvita. Stavite i drugi list na kremu i lagano pritisnite.
 
5. Stavite u frizider da se malo ohladi, a dotle napravite prvu glazuru.

6. Na vatri otopite maslac i vrhnje do vrenja i ubacite nalomljenu cokoladu, mjesajte dok ne dobijete finu gustu kremu s kojom premazete hladni kolac.
 
7. Jos ga malo stavite u frizider da se stvrdne glazura i ponovo otopite 100-150 gr. milijecne cokolade sa kojom premazete jos jedan tanki sloj preko prve glazure. Brzo ce se stvrdnuti jer je kolac hladan tako da ju mozete odmah isarati s bijelom cokoladom i srebrnim ili zlatnim perlicama.
 
8. Kad isarate kolac odmah nozem obiljezite snite i malo ih nozem zarezite, bit ce lakse rezat kad se dobro ohladi kolac.

Bujrum i prijatno:


http://seherbosna.blogger.ba
01/02/2010 18:06