beats by dre cheap

{ Cevapi na kajmaku }

http://img200.imageshack.us/img200/5922/cevapiugredeu.jpg

Sastojci:

400 gr. govedine ili junetine
300 gr. jagnjetine
so ,biber
30 gr. sjckanog crvenog luka
2-3 cehna zgnjecenog biljelog luka
crvena mljevena paprika, 1 dl. kajmaka
sjeckani persun,malo mineralne vode ili sode bikarbone


Nacin pripreme:

Meso operite, rizrezati na komadice 3 x 3 cm. i sameljite u masini za mljevenje.

Dodajte zacine i luk pa dobro izmjesajte, a zatim dodajte min.vodu ili sodu .

Smjesu ostavite da odstoji nekoliko sati a zatim oblikujte cevape.

U tavu stavite malo ulja i zagrijte, zatim poredajte cevape da se pecu.

Cevape morate okretati sa svih strana da porumene a potom preliti kajmakom i ostaviti 3 - 5 minuta .

Ovako pripremljene cevape posluzite sa friskim somunom.
A imate i drugu alternativu da pecete cevape to jest na rostilju

Pecite na rostilju koji ste prmazali lojem ili malo prelili uljem 5-10 minuta dok ne porumene.
Serviratjte u lepini koju ste malo navlazili kapavicom, ili ste pripremili preliv od vegete i vode,

koji ste predhodno prokuhali, zatim malo zapecite na gilu .
Sluzite sa mladim lukom ili kajmakom.

Bujrum i prijatno:


http://seherbosna.blogger.ba
13/06/2009 22:25