
Sastojci:
400 gr. govedine ili junetine
300 gr. jagnjetine
so ,biber
30 gr. sjckanog crvenog luka
2-3 cehna zgnjecenog biljelog luka
crvena mljevena paprika, 1 dl. kajmaka
sjeckani persun,malo mineralne vode ili sode bikarbone
Nacin pripreme:
Meso operite, rizrezati na komadice 3 x 3 cm. i sameljite u masini za mljevenje.
Dodajte zacine i luk pa dobro izmjesajte, a zatim dodajte min.vodu ili sodu .
Smjesu ostavite da odstoji nekoliko sati a zatim oblikujte cevape.
U tavu stavite malo ulja i zagrijte, zatim poredajte cevape da se pecu.
Cevape morate okretati sa svih strana da porumene a potom preliti kajmakom i ostaviti 3 - 5 minuta .
Ovako pripremljene cevape posluzite sa friskim somunom.
A imate i drugu alternativu da pecete cevape to jest na rostilju
Pecite na rostilju koji ste prmazali lojem ili malo prelili uljem 5-10 minuta dok ne porumene.
Serviratjte u lepini koju ste malo navlazili kapavicom, ili ste pripremili preliv od vegete i vode,
koji ste predhodno prokuhali, zatim malo zapecite na gilu .
Sluzite sa mladim lukom ili kajmakom.
Bujrum i prijatno: |