Sastojci:
250 gr. maslaca
250 gr. secera
1 vanilin secer
6 jaja
250 gr. brasna
1 kasicica praska za pecivo
250 gr. gorke cokolade
10 oljusteni mjleveni badema
Nacin pripreme:
Pjenasto se umuti omeksali maslac, polagano dodaje secer sa vanilin secerom, te jedno po jedno jaje.
Brasno se prosije sa praskom za pecivo i lagano umijesa, cokolada se nariba i pomijesa sa mljevenim bademima, zatim sve lagano umijesate.
U veci kalup za torte od 28 cm. namazan maslacem i posut secerom ulije se masa i pece oko 1 sat na 170-200 °C.
Dvije kasike zelea od ribizla ili marelice razmuti sa kasikom vode i prelijte po vrucemu biskvitu.
Glazura: 100 gr. gorke cokolade omeksate na vodenoj pari, dodate 50 gr. maslaca i mijesate dok ne postane jednolicna masa.
Prelijete po ohladjenom biskvitu i ukrasite oljustenim listicima badema, ili po licnom ukusu i zelji.
Bujrum i prijatno: |