beats by dre cheap

Potispanja sa jabukama


Sliku prilozila Mirzada

Sastojci:

4 jaja
16 kasika secera
16 kasika ulja
16 kasika mlijeka
16 kasika brasna
prasak za pecivo
vanilija secer
1 kg. jabuka 

Nacin pripreme:

Dobro umutite jaja sa secerom, dodajte ulje, mlijeko i vanilin secer, pa onda dodajte brasno i prasak za pecivo.

Smjesu lagano umutite da nebi bilo grudvica od brasna, zatim pola smjese izlijte u pleh od rerne koji ste prekrili
papirom za pecenje, nutmu stavite u predhodno zagrijanu rernu da se zapece.
 
Meduvremeno ogulite jabuke i narendajte, malo ocijedite onaj sok dodajte malo cimeta i neku kasiku secera.
Izvadite iz rerne zapecenu nutmu i stavite fil od jabuka, zatim izlijete drugi dio smijese.
Ponovo vratite u rernu dase pece na 200 C stepeni nekih 30 minuta.

Kada je pecena nutma ostavite dase malo ohladi a potom izrezire na kocke,
mozete posuti secerom u prahu odozgo ako zelite.

Bujrum i prijatno:


http://seherbosna.blogger.ba
08/02/2009 18:15