beats by dre cheap

Paprike sa tunjevinom


Sastojci:

1 crvena paprika
1 zuta paprika
1 zelena paprike
1 glavica crnog luka
2 - 3 cehna bijelog luka
malo svjezeg persuna
2 kasike maslinovog ulja
2 kutije tunjevine 125 gr.
1 kocka za supu
prilog krompir - pire

Nacin pripreme:

Oprati paprike i ocistiti od sjemenki, izrezati ih na rezance, u dublju tavu staviti maslinovo ulje.
Luk bijeli i crni oljustiti a potom izrezati crni luk na ribice a takodje i bijeli luk, zatim staviti u tavu i malo prodinstati na maslinovom ulju, potom dodati paprike koje takodje prodinstate mjesajuci povremena.

Kada su luk i paprike malkice omeksali dodate kocku za supu koju izmrvite i naravno ostale zacine kao biber i so, posle ukupnog dinstanja nekih 15tak - 20 min. sklonite sa ringle pospete svjezim sitno isjeckanim persunom i promjesate, ovako pripremljene paprike servirate na pliitku vecu tacnu na sredini malo udubite i stavite tunjevinu.

Dobar prilog je krompir pire, vrlo je ukusno dok je toplo a moze se jesti i hladno.

Bujrum i prijatno:


http://seherbosna.blogger.ba
08/02/2009 18:06