beats by dre cheap

Slana torta od piletine


Sastojci:

6 parcadi pilecih prsa
5 jaja
brasno
300 ml. pavlake
500 gr. kackavalja
125 gr. margarina

Zacini: so, biber, vegeta


Nacin pripreme:

Pilece meso isjeci na listove, ne mnogo tanke. Posoliti meso sa obje strane, i dobro zaciniti po ukusu.
Izmjesati 3 jaja sa pavlakom, i zacinima, dodati 2 kasike brasna i dobro izmjesati smjesu. A preostala 2 jaja samo umutiti , izrendati kackavalj u medjuvremenu.

Dobro podmazati tepsiju, keramicku posudu. Svako parce piletine uvaljati u brasno, umucena jaja i rendani kackavalj. I redati u posudu.

Ono sto je ostalo kackavalja pospemo po mesu. Zatim posuti po mesu smjesu od jaja i pavlake. A po vrhu isjeci komadice margarina, moze i maslaca jer ljepse mirise od margarina. Staviti u rernu i peci 60 minuta na 220 C.

Kada povrsina pite dobije onu rumenkastu boju prekrijte folijom i nastavite da se pece do kraj, uz ovu tortu posluzite jednu od proljetnih salata.

Bujrum i prijatno:


http://seherbosna.blogger.ba
14/12/2008 16:38