beats by dre cheap

Spinat, riza i snicle


Sastojci:

1 kg. svjezeg spinata
1 veca glavica crvenog luka
3 cehna bijelog luka
2 kasike brasna
3 kasike ulja i malo putera
Zacini: vegeta, biber, so, muskatov-orascic

Za rizu:
150 gr. rize
voda, so,
2 kasike ulja

Za snicle:
500 gr. mljevenog juneceg mesa
1 veca glavica crvenog luka
2 cehna bijelog luka
2 kriske bajatog hljeba
1 jaje
malo vode
Zacini: so, biber, vegeta, persuna, ulje

Nacin pripreme:

{Spinat}
1. Listove spinata dobro oprati, u vecu serpu staviti vodu da prokljuca, mozete i staviti so u vodu.

2. Kada je voda prokljucala prelijemo spinat i poklopimo poklopcem, ostavimo 10tak min. da tako stoji u vodi.

3. Ocijedimo spinat od vode, i isjecamo ga, oljustimo luk crni i bijeli i sitno isjecamo.

4. U serpu stavimo ulja i malo putera, dodamo luk isjeckani i prodinstamo, kada je luk dobio staklenkastu boju dodamo 2 kasike brasna.

5. Sve skupa mijesamo dok masa od brasna nedobije malo rumenkastu boju.

6. Dodamo isjeckani spinat u serpu u kojoj je prodinstan luk sa brasnom, promjesamo i zalijemo sa 2 dl. mlijeka.

7. Ostavimo tako da se krcka na laganoj temperaturi nekih 7 - 10 tak min. po ukusu posolimo, dodamo vegete i muskatovog-orascica.

8. U ovako pripremljen spinat mozete staviti i kajmaka, isprziti jaje na oko, il ga servirati uz snicle, ili neko meso.

{Riza}
1. Rizu dobro operete, zatim stavite u serpu.

2. Naspete vodu, posolite i dodate 2 kasike ulja.

3. Kada prokljuca voda sa rizom onda smanjite temperaturu i ostavite da se kuha nekih 20tak    min. probate dali je omeksala i onda je poklopite i iskljucite ringlu.

4. Ovako pripremljena riza moze biti dodatak uz razna pripremljena mesa, kao npr. sicle, biff, neko pecenje, sos, povrce itd.

{Snicle}
1. Luk sitno nasjeckati ili narendati i pomijesati sa svim sastojcima pa dobro umijesiti.

2. napraviti loptice pa ih ostaviti 2 sata u frizider.

3. Rastanjiti izmedju dva sloja providne folije .

4. Peci na vrlo malo ulja

5. Gotove snicle mozete posluziti uz spinat, rizu, salatu, majonezu ili neki prilog koji volite.

Bujrum i prijatno:


http://seherbosna.blogger.ba
14/12/2008 16:09