beats by dre cheap

Jarpak sa janjetinom



Sliku i recept prilozila Sanela

Sanelin jarpak sa janjetinom

Sastojci:

500 gr. vinove loze {List od grozdja}
500 gr. mljevenog mesa
100 gr. rize
crvenog luka, bijelog , mrkve, persuna,
paradajz sosa ( kasicica) ulje,
vegete,, bibera, crvene paprike,

Nacin pripreme:

Svjeze listove vinove loze {grozdja} staviti u prokljuclu vodu koju ste posoli, ( ostaviti tako otrpilike 10-ak minuta zatim ih preliti malo hladnom vodom i ostaviti da se ocijede].
Sve ostale namirinice sitno isjeckane sastaviti (osim ulja, paradajz sosa i crvene paprike)

Poprziti na ulju, 10 minuta, zatim dodati paradajz sos ( jednu kasiku)
Kada su se listovi vinove loze malo ohladili, razdvajati listove i filovati smjesom,
Sarme redati u serpu,
sa janjetinom i lukom, radi ljepse arome. kada ste upotrijebili savu .

Smjesu fila i listove vinove loze, zatim zaliti sa vodom da sarmice budu potopljene i preliti ih uljem, poklopiti poklopcem i staviti na ringlu da se kuhaju oko 1 sat na tihoj temperaturi, prvo na jacoj da prokljucaju, a zatim smanjiti da se krckaju ostak vremena.

Pred kraj, zapriziti sa paprikom, i otkriti ih da se malo zapeku.
Nikakav vam prilog nece trebati, cak ni viljuska: Smile

Bujrum i prijatno:



http://seherbosna.blogger.ba
25/09/2008 11:40