beats by dre cheap

{ Norveski - kolac }



Sliku i recept prilozila Trnopoljka

Sastojci:

4 bjelanka
200 gr. secera

4 zumanjka
100 gr. secera
100 gr. margarina
3 velike kasike mlijeka
100 gr. brasna
2 male kaskice praska za pecivo
1 van - secer

Nacin pripreme:

U vanglicu staviti secer i bjelanjke i dobro umutiti i ostaviti sa strane.
Zatim 4 zumanjka i 100 gr. secera dobro umutiti i dodati 100 gr. margarina koji je omekso na sobnoj temperaturi,
u to dodati 3 kasike mlijeka, 100 gr. brasna, 2 kasicice praska za pecivo i 1 vanil-secer, masu umutiti da neostane 
grudvica od brasna.

Zatim uzmete pleh ili tepsiju cetvrtastu velicine rerne stavite papir za pecenje i prvo zutu masu
rastanjite po cjeloj tepsiji, smjesa nije rijetka pa morate je rastanjiti, onda bjelu smjesu po zutoj takodje
rastanjiti preko cijele povrsine. Pospite bademove listice ili ih krupno sameljite.

Predhodno ugrijte rernu i stavite kolac da se pece na temperaturi 180 C 15  -20 min.

Kada je kolac pecen prerizi po sredini i po zelji stavi kremu moze slag pudin ili neka gotova krema ali dase ohladi prvo i opet na to ovu rdugu polu da bademi budu gore tako da vam gore netreba krema samo unutra, stavite u frizider ne pokrivati.

Bujrum i prijatno:


http://seherbosna.blogger.ba
24/09/2008 21:44