beats by dre cheap

{ Lj e s n i k - k o c k e }

 

Sliku prilozila Dina

Sastojci:

Biskvit
4 jaja
100 gr .secera
120 gr. brasna
80 gr. mljevenih ljesnjaka
1,5 dl. mlake vode
1/2 kesice praska za pecivo

Krema
2 kesice pudinga od ljesnjaka
2 velike kasike gustina
150 gr .secera
1 l. mljieka

Ostali sastojci:
150  gr. putera
1 kesica preliva za torte (ja sam koristila crveni preliv za torte od Dr.Oetker)
po potrebi petit-keksa(meni otislo pola kutije sad zavisi kolike su vam kutije keksa)

Nacin pripreme:

Za biskvit umuti zumanca sa secerom da dobije svjetlo zutu boju pa dodaji vode postepeno, u drugu posudu pripremimo brasno prasak za pecivo i ljesnjake pa liepo promjesati da nebude grudica, plako tu smjesu od brasna dodajemo u zumanjca kad dobijemo ljepu smjesu na kraju dodajemo lagano drvenom kasikom snjeg od prethodno umuceni bjeljanaka. Izlij smjesu u namascen i pobrasnjen pleh za pecenje (30×40,moze i manji) pa peci 20-ak min. na 180C.
Ohladen biskvit preliti sa 2-3 dl. vruceg secernog sirupa, pa ga ohladi.

Za kremu pomjesaj puding, gustin ,secer sa malo mlijeka (2-3 dl. od 1 l), pa zakuhaj u ostatku mlijeka. Podijeli je na 2 dijela.
U jedan dio dodaj preliv za torte unaprijed pripremljen prema uputama na kesici .Dobro sjedini kremu. Pa onda redaj biskvit ,kremu sa prelivom, pa red keksa-petita umocen u mljeko pa kremu od putera.
 
U drugi dio kreme dodaj izradeni puter sa secerom u prahu (secer u prahu po volji zavisi kako ko voli sladju kremu) ja sam stavila 4 kasike velike secera u prahu. Kolac ukrasi po zelji ja sam posula mljevenim ljesnjakom i ukrasavala spricem za torte ako zelite ukrasavati spricom ostavite malo kreme od putera za ukrasavanje.

Bujrum i prijatno:


http://seherbosna.blogger.ba
12/04/2008 16:53