24.03.2010.

{ K r o s a n i - i - k i f l i c e }



Slike prilozila Sajijja 

Sastojci:

1 kesica kvasca
1/2 dl. mlake vode
2,5 dl. mlijeka
600 gr. brasna
100 g. maslaca
10 gr. secera
1 kasicica soli
1 jaje

za premaz
2 kasike hladnog mlijeka
1 zumance

Nacin pripreme:

Otopiti maslac u mlijeku. Otopiti kvasac u mlakoj vodi.
Pomijesati brasno, secer, so, jaje, vodu sa kvascem i mlijeko sa maslacem. Mutiti mikserom (nastavcima za tijesto, oni vijugavi) dok se sastojci dobro ne sjedine. Dobije se mehko, svilenkasto tijesto.

Pokriti krpom i ostaviti da nadolaze oko sat vremena.
Kad je tijesto nadoslo radnu povrsinu obilato posuti brasnom, pa na nju istresti tijesto i sasvim njezno ga premijesiti. Podijeliti tijesto na 14 kuglica.

Od kuglica razvuci nepravilne oblike oklagijom i zarolati stanglice. (ja sam pravila i kao manje zemicke, nekad i kao francuz-hljeb, moze se napraviti 4 francuza od ove smjese)
Sloziti ih u papirom oblozen pleh. ostaviti da nadolaze 20min.

Svaku stanglicu premazati hladnim mlijekom u kojem je razmucen jedno zumance.
Peci na 220°C oko 15-20 - minuta.


Bujrum i prijatno:

24.03.2010.

{ R e f o r m - t o r t a II }

Sastojci:

potrebno za koru
8 bjelanaca
200 gr. secera
250 gr. mljevenih oraha

Za fil:
8 zumanaca
170 gr. secera
200 gr. margarina
200 gr. cokolade

Nacin pripreme:

Kora umutiti od bjelanca u cvrst snijeg, dodavati postepeno secer i na kraju orahe, promjesati pazljivo varjacom,
sipati u podmazan kalup i peci na 200 C pecenu koru presjeci na tri djela.

Fil:
Zumaca i secer kuhati na pari, dodati cokoladu, kuhati sve zajedno oko 30 minuta, da se stegne u ohladjen fil,
dodati umucen margarin pa filovati kore unutra i okolo, odozgo posuti mlevenim orasima.

Bujrum i prijatno:

24.03.2010.

Brza ljesnik torta

Sastojci:

600 gr. petit keksa
250 gr. mljevenih ljesnjaka
3 zumanca
150 gr. prah secera
170 gr. dijamant margarina
2 kesice slaga
300 mil. mlijeka

Nacin pripreme:

PRIPREMA FILA:Umutiti margarin pjenasto sa prah secerom i dodati 3 zumanca pa jos malo mutiti da se izjednaci smjesa, toj smesi dodati 250 gr. mljevenih ljesnjaka sjediniti fino sve.

Petit keks umakati u mlijako pa redjati u tacni za torte dimenzije 30x15cm. preko premazati jednim slojem fila pa opet prekrijemo petit kesom odozgo, ponovo fil i zadnji red petit keks premzati preostalim filom u tanjem sloju.

Posebno umutiti slag sa mlijekom pa premazati cjelu tortu odozgo i okolo, drzati u frizideru da se stegne do sluzenja, seci na zeljena parcad (prilikom secenja torte noz umakati u mlakoj vodi).


Bujrum i prijatno:

24.03.2010.

Teleca corba sa blitvom

Sastojci:

600 gr. teleceg buta
1 veza blitve
1 veza zeleni (persun sargarepa)
300 gr. krompira
3 kocke za supu junece
1 kisela pavlaka
1 zumance
so
biber

Nacin pripreme:

U serpu staviti 2 litre vode, dodati telece meso isjeceno na krupnije kocke, dodati ocisecn zelen i sargarepu secenu po duzini i dodat ociscen i isecen krompir na kocke, kuhati oko 30 minuta.

Blitvu oprati ocistiti i isjeci na rezance, dodati u corbi sve zajedno kuhati jos 40 minuta, pred kraj kuhanja dodamo kocke za supu i jedno zumance umuceno sa kiselom pavlakom.

Pobiberiti po ukusu, skloniti sa sporeta i sluziti tolu corbu, posuti sjeckanim persunom.

Bujrum i prijatno:


24.03.2010.

Strudla sa makom II

Sastojci:

za tijesto
1kg. mehkog brasna
4 kasikice secera
2 zumanca
50 gr. margarina
50 gr. kvasca
500 mil. mlakog mlijeka
1 vanil-secer
1 rendana korica od limuna
FIL: od maka
500 gr. mljevenog  maka
5 kasika secera
1/2 solice ulja
1 soljica mlijeka

PREMAZ KORE 
1jaje 

Nacin pripreme:

PRIPREMA TJESTA:Kvasac staviti u 100 mil. mlakog mlijeka pomjesanog sa 1 kasikom secera i 1 kasikom brasna, dobro razmutiti da nejma grudvica, ostaviti da nadodje oko 10 minuta.

U plasticnu posudu dodatii brasno zumanca rastopljen margarin i 3 kasikice secera i rendanu koru limuna, pa nadoslim kvascem umjesiti glatko tjesto, testo je gotovo kad se odvaja od varjace.

Ostaviti da nadodje oko 45 minuta.
U meduvremenu napraviti fil od maka:Mak skuhati sa mlijekom secerom, vanil-secerom i jednom soljicom ulja.

Kad je tjesto naraslo razvucemo 2 jufke na radnoj kuhinskoj povrsini, premazemo ih sa filom od maka pa ih uvijemo, kao za rolat stavimo u podmazan pleh.

Odozgo jufke premazemo jednim umucenim jajetom ostavimo 10 minuta da odstoji pa stavimo da se pece u zagrejanu rerni, peci  na 170 C 45 minuta. Strudlu izrezati hladnu.

Bujrum i prijatno:


20.03.2010.

{ Svedski - kolac }



Sliku prilozila Dina

Sastojci:

Za tijesto:
  250 gr. maslaca
  160 gr. secera
  4 zumanca
  150 gr. psenisnog ostrog brasna t
  2 kascice praska za pecivo
   2 dl. mlijeka
Za fil:
  280 gr. secera u prahu
  4 bjelanca
  1 vanilin secer
  200 gr. ljesnjaka
  4 dl. slatkog vrhnja

Nacin pripreme:

Pjenasto izmijesajte maslac, secer i zumanca.
Posebno pomijesajte brasno sa praskom za pecivo i naizmjence dodajite,
brasno i mlijeko u smjesu od maslaca.

Dobivenu smjesu izlijte u posudu koju ste oblozili namascenim pek papirom.
Bjelanaca umutite u cvrst snijeg, umijesajte secer u prahu i vanilin secer.
Snijeg rasporedite po zutoj smjesi i pospite krupno rezanim ljesnjacima.

Stavite da se pece na temperaturu od 180°C oko 30 minuta.
Peceni kolac ohladite i prerezite na dva dijela po duzini.
Polovicu premazite tucenim slatkim vrhnjem te prekrijte drugom polovicom,
tako da na gornjoj strani ostane sloj sa snijegom i ljesnjacima.

Dio secera za snijeg od bjelanaca mozete zamijeniti jabucnim sirupom.
Kolac mozete ukrasiti po licnom ukusu a posluzite dobro ohladjen.

Bujrum i prijatno:

12.03.2010.

Djul - pita sa jabukama i orasima

img70/145/dsc00449yr1ve7.jpg

Sastojci:

500 gr. tanke jufke
300 gr. oraha
3 kasike griza
 3 kom. jabuka
1 saka secera
vanil-secer
na vrh noza cimeta
ulja po potrebi
kesica pudinga od vanile
3 dl. vode
 
Zaljev (sirup)
500 gr. secera 
2 - 3 kriske limuna
1 l. vode

Nacin pripreme:

Puding od vanile skuhati u mlijeku a zatim ostaviti da se ohladi. Jabuke oljustiti i izrendati, dodati mljevene orahe,
saku secera, griz,  vanilin secer , cimet i puding, smjesu izmjesati.

U paketu od 500 gr. ima 12 jufki, postavite prvu jufku, prskati vrelim puterom  sa malo vruce vode i preko te jufke stavite  drugu.
Na trecinu gornje jufke staviti fil a zatim uviti u rolat i sjeci komade 3 cm. ili po licnoj zelji.

Komade redati u podmazan pleh i peci u dobro zagrijanoj rerni. (oko 200°C)
Skuhati zaljev (sirup) od secera i vode (500 gr. secera i 1 l. vode prokuhati 10-15 min),
zatim dodati nekoliko kriski limuna, vrucu pitu zaliti zaljvom (sirupom).

Ostaviti da pita upije sav zaljev i da se ohladi, zatim mozete je posluziti.

Bujrum i prijatno:

12.03.2010.

Halva sa pekmezom



Sastojci:

Za halvu:
  2 dl. ulja ili 50 gr. maslaca
  125 gr. mekog brasna
  50 gr. kokosovog-brasna
Sirup
  1500 gr. secera
  1 ½ dl. vode, 1 ½ dl. mlijeka
  3 kasike jabukovog pekmeza
 

Nacin pripreme:

Otopiti maslac u dubljoj serpi. Dodati brasno da se przi uz neprestano mjesanje, drvenom varjajcom,
dok brasno ne poprimi zlatno smedju boju i pocne se odvajati od serpe.

Uzmete kokosovo-brasno i onda dodate u tako isprzeno brasno izmjesate da se masa sjedini.
U secer dodati vodu i pustiti da provri, kuhati dok se secer ne otopi.

Dodati mlijeko i pustiti da jos jednom zavria, a onda dodate 3 kasike pekmeza od jabuka i promjesate.
Vruc sirup sipati u halvu, dok se jos kuha i brzo umjesati dok halva ne upije sirup.


Tako pripremljenu halvu oblikujemo kasikom  to je moja nana zvala kasikluci, poredati na ciniju ostaviti da se ohladiti.

Halvu mozete posuti secerom na zavrsetku ili mljevenim orasila,  posluziti mlaku ili hladnu.

Bujrum i prijatno:

12.03.2010.

Musaka sa karfiolom

http://img25.imageshack.us/img25/8923/dsc00636ng3.jpg

Sastojci:

1 veca glavica karfiola
400 gr. mljevenog mesa
2 glavice crvenog luka
1 dl. barenog pirinca
3 dl. mlijeka, voda
so, biber, vegeta
malo persuna
3 jaja
5 dl. pavlake

Musaka se pravi od obarenog karfiola i smjese. Na kraju je preliv od jaja i pavlake za karfiol.

Nacin pripreme:

Karfiol ocistiti, razdjeliti na cvjetove, pa kuhati 20-ak minuta u slanoj vodi.
Na ulju propirjajte sjeckani luk i dodajte mljeveno meso, te na laganoj vatri sve pirjajte oko 20 minuta.

Vatrostalnu posudu ili dublju tepsiju namazite uljem, slozite red karfiola, pa fil od mesa i rize, ponovo
poredajte jos po povrsini karfiol. Malo poprskati uljem, izmutiti jaja i pavlaku preliti odozgo musaku i
staviti u rernu da se pece 45 minuta na temperaturi od 180°C.
.

Bujrum i prijatno:

03.03.2010.

Svedske kuglice sa suhim vocem




Sastojci:

250 gr. suhog voca npr: smokava, hurmi, sljiva kajsiha grozdjica
100 gr. badema, ili ljesnika, oraha
150 gr. Havregryn {zobene pahuljiuce}
1 dl. vode
3 kasike przenog sesama ili kokosa, mljevenih oraha

Nacin pripreme:

U dublju vanglicu staviti zobene pahuljice i preliti ih vodom, ostaviti da stoji 5 min, dok pahuljice neupiju svu vodu.

Suho voce sitno isjeckati a mozete i samljeti ali da ne bude kao marmalada heh.

U vanglici gdje sta stavili zobene pahuljice sastavite i suho voce koje ste fino isjeckali, a potom umjestite smjesu da se podjednako raspodjeli voce sa pahuljicama.

Ako ste odabrali sesam ili kokos,mljevene orahe to sve zavisi od vaseg ukusa, stavite u jedan tanjir, usmete kasiku smjese i formirate male loptice koje uvaljate u sesam ili kokos, redate u plasticnu kutiju, mozete prvo staviti u papirne korpice a potom u plasticnu kutiju koju posle poklopite poklopcem i stavite u frizider da stoje.

Vrlo lagano pripremiti a i brzon naravno odaberete suho voce koje imate u kuci, bitno je najmanje da imate 2 vrste voca, zdravo i ukusno a pogotovo gdje ima djecice i vole slatko.

Od navedene kolicine sastojaka izadje 16 loptica {kuglica}.Ako zelite visu kolicinu da spremite onda uduplajte kolicinu sastojaka.

Bujrum i prijatno:


Noviji postovi | Stariji postovi

<< 07/2014 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

{BUJRUM NA FORUM}

{ B A K L A V E - P I T E }

{KOLACI - POSLASTICE}
{ "A h m e d i j e" }
{ "A h m e d i j e" III }
Americki chesse kolac
{ B u l l e }
{ Brza - oblanda }
{ Bijeli - brijeg }
{ Brza - krempita }
Bombice sa kikirikijem
{ Brzi - kolac }
{ B a j a d e r a II }
{ Berlinske - krofne }
{ Becka - krempita }
Bulle sa dzemom od sljiva
{ B r e s k v i c e }
Bijele puding kocke
Brzi mufini od kornfleksom
{ B o s a n s k i - l o k u m i }
{ B i s k v i t - sa - v i s nj a m a }
{ B u h t l e - sa - p e k m e z o m }
{ B o m b i c e }
{ Crveni - kolac }
Ciglice od halve
Citrusi i Mediteransko voce{KAKI}
Cokoladne kokos snite
{ Cokoladni - kolac }
{Cokoladni kolac II]}
{ C e t e n i j a }
{ C o k o - k o l a c }
{ C u p a v c i II }
{ Cupavci sa piskotama }
Cupavci od cajnih kolutica
Cokoladne kuglice sa kokosom
{ C u p a v c i - n e p e c e n i II }
{ D o m a c e - k r o f n e }
{ Dj e d o v - b r k }
{ D z e m i - l a d y }
{ Filovane - oblande }
Griz - kokos kocke
{ G u r a b i j e }
{ G u r a b i j e II }
{ H a l v a }
{ Hasure ili Aschure }
{ Hanumine - poslastice }
{ Hosaf ili kompot }
{ Halva sa pekmezom }
Halvice na starinski nacin
{ Indisko - selo }
{ Jogurtov - kolac }
{ Jabukov - paj }
Jednostavan kolac sa jabukama
{ J a n g - k o c k e }
{Kolac sa plazma filom}
Kolac spanski-vjetar
{Kolac od ljesnika}
{Kremisimo - kolac}
{Karamel - oblanda}
Kugolf sa ljesnicima i cokoladom
{ Kolac sa jabukama }
Kolac sa prelivom od secera
{ K r o f n e }
Kolac od cokolade i tresanja
Kolac sa kiselim mlijekom
{ Kolac sa bananama }
{ Knedle sa sljivama }
Kolac sa nutelom i sirom
{ K l a d - k a k a }
{ Kolac sa mrkvom II }
{ K a k a o - k o l a c }
{ Kolac od kus-kusa }
Krofnice, pecene u rerni
Kolac od sira sa karamelama
{ Kolac od sira }
Kolac od tunja i hurmi
{ Kuglice sa smokvama }
{ K r e m - s n i t e II }
{ Kolaci zrna kahve }
Kolac sa grizom i jabikama
Kolac sa jogurtom, keksom i vocem
{ Kolac sa jogurtom }
Kolac sa kokosom i rabarberom
Kinder kolac ili slastice
Kolac od keksa i voca
{ Kuglice - romansa }
{ K e k s - k o l a c }
Kinder - milk - snite
{ Kolac sedmo nebo }
Krofne prelivene cokoladom
Krem od keksa i banana
{ Kolac - sa - rogacom }
{ K o l a c sa m a k o m }
Kolac sa grizom i kokosom
{ Kolac sa kajsijama }
{ Kolac sa jagodama }
Kolac od jabuka i visanja
Kolac od griza i oraha
{ K r e m - s n i t e }
{ K o l a c - h a r i s a }
Kolac sa grizom, jabukama i orasima
{ Kolac - sa - kornfleksom }
{K o k o s - b a j a d e r a }
Kolac sa jabukama, keksom i pudingom
{ K o l a c - sa - m r k v o m }
{ K r e m - o b l a n d a }]
{ K o k o s o v - k o l a c }
Krempita na drugi nacin
{ L e d e n e - k o c k e II }
{ L e d e n o - n e b o }
{ L a m b a d a - k o l a c }
{ L o k u m i }
{ L e d e n e - k o c k e }
Lokumi na starinski nacin
Ledene kocka sa jagodama
{ Lj e t n i - k o l a c }
Ledene kocke sa grizom
{ L o k u m i - sa - o r a s i m a }
Lagani - ljetni - desert
{ L u s e - b u l e }
{ Lj e s n i k - k o c k e }
{ Lj u b a v n i - m u m s }
{ M o z a i k - k o l a c }
Mocart kolac sa orasima
{ Mufini sa tresnjama }
{ Marokanska "Basbusa" }
{ M a r c i p a n - k o l a c }
{ N a p o l i t a n k e }
Nepeceni jafa kolac
{ N o r v e s k i - k o l a c }
{ N a p o l e o n - k o c k e }
{ Nepeceni rolat sa bananama }
Oblanda sa filom od plazme
Oblanda sa dva fila
Oblanda sa suhim vocem
Oblanda sa suhim vocem II
Oblande na starinski nacin
{ P a l a c i n k e }
{ Paluze od jabuka }
Potispanja sa jabukama
{ P l a z m a - k o c k e }
{ P a r i z - s n i t e }
{ Rolat sa smokvama }
{ Rolat sa kokosom }
{ Rolat macije oci }
{ Rasedija sa pekmezom }
{ R u s k e - s u b a r e }
{ Rasedija sa secerom }
{ R o l a d a - od - k o k o s a }
{ R o l a t - od - v o c a }
{ R a f a e l o - r o l a t }
Rolat u oblandi sa suhim vocem
{ R o l a t - sa - m e d o m }
rolat sa plazmom i pudingom
Strudla od oraha i maka
{ S n a h i n e - s n i t e }
{ Saneline - tufahije }
{ S t r a c a t e l a }
{ Strudla - pletenica }
Salama sa zele bombonama
{ S u h i - k o l a c i c i }
{ Skolske - bulle }
Strudla sa pekmezom od sljiva
{ S a m p i t a }
{ S l a t k i - k r o s a n i }
{ Spanske - krempite }
Svedske kuglice sa suhim vocem
{ S v e d s k i - k o l a c }
{ Strudla sa makom II }
Suhi kolaci sa orasima
{ Sampita sa limunom }
{ S i t n i - k o l a c i }
{ S u t l i j a (s u t l i j a s) }
{ S e m l o r }
Strudla sa orasima i grozdjem
{ S t r u d l a - sa - m a k o m }
{ S l a t k e - k i f l i c e }
{ Slateke kiflice sa nutelom }
{ Starinske - gurabije }
{ Tiramisu sa sirom }
{ T u l u m b e }
Tiramisu sa sezonskim vocem
{ Trnopoljkine - kiflice }
{ Trnopoljkine - bulle } na drugi nacin
{ T a l a s s i }
Tufahije sa karamel-sosom
{ T a r t - od - s lj i v a }
Tiramisu sa nes kahvom
{ T i r a m i s u - k o c k e }
{ T r o s t r u k i - u z i t a k }
{ Tiramisu - u - casama }
{ U s t i p c i - s l a t k i }
Vocna salata od jagoda
Vocni kolac preliven slagom
{ V o c n a - s a l a t a }
{ V o f l o r }
{ Vanilice za zaljubljene }
{ V o c n a - r o l a d a }
Vocna salata od tresanja i jabuka
{ Zdrave - poslastice }
Zarbo kocke - orginal

{BURECI - PITE - PECIVA}
Americka cobanska pita
{ B u g a r s k a - p o g a c a }
{ B r z e - k i f l i c e }
{ B u h t l e - sa - s i r o m }
Burek buredzika, sirek siredzika
C o r p i t a
Domaca pogaca
Domaci somun
{ Francuske - kiflice }
{ Filovane - tortile }
Filovane palacinke i pohovane
Grcka - sirnica
{ Gibanica sa sirom}
{ Gurmanski - somun }
{ J u f c i c e }
{ K lj u k u s a }
Kljukusa sa batkovima
Kukuruzna razljevusa sa bundevom
Kukuruzna - cicvara
{ K v r g u s a }
Kiflice sa feta-sirom
Krosani i kiflice
{ Kiflice sa sirom }
Kiflice sa margarinom II
{L a z a nj a}
{ Lazanje sa tunjevinom }
Mesni burek (pita)
Mesna-pita u lisnatom-tijestu
Mini - pizze
{ M a s l a n i c a }
{ Mirisna - peciva }
Nacin i priprema sirnice ili bureka
{Nacin i priprema sendvic - torte}
Novi burek ili slana strudla
Lisnata savijaca sa spinatom
Pita guzvara sa sirom
Polagani burek sa mesom i pirincom
Presnac
Potkriza
Pita zeljanica
Poseban burek {pita}
Priprema maslanice u detaljima
Pita zeljanica II
Puzici od lisnatog tijesta
Pogaca ruzica
{ Posne - kiflice }
{ Pizza sa piletinom }
Pita od lisnatog tijesta sa sampinjonima
{ P r o h a - sa - s i r o m }
{ Pogacice za sendvice }
Psenisni hljebovi (somuni)
{ Psenisna - maslanica }
Polagani burek sa sirom
{ P i t a - na - z a l o g a j i c e }
{ P i t a - b u n d e v a r a }
Pilece-virsla u lisnatom-tijestu
Puzici od lisnatog tijesta
Razljevusa sa pilecim-parizerom
{ Ruzuce sa surim }
{ R o l a t - p i z z a }
Sarena pita (burek)
Sandzacke mantije
Smorgos (Sendvic) torta
Sendvic torta sa krabom
Sendvic torta sa rakcicima
Somun sa bijelim lukom
Sirnica na Trnopoljski nacin
Sirnica na Mirsin nacin
Subara na Mirsin nacin
Semitusa maslanica sa sirom
Smorgos {Sendvic} torta II
Slane kiflice sa sirom
{ S l a n e - k i f l i c e }
{ S t r a s a n - b u r e k }
Slana torta sa piletinom
Slane kifle na starinski nacin
Smorgos - torta {slana}
{ S l a n e - p o g a c i c e }
Sarena - socna - pizza
Tikvice u tankim jufkama
Tirit sa kokosijim mesom
{ T o p a }
{ Trokutovi - sa - sirom }
Tortile punjene piletinom i povrcem
{ Uljevak - od - tikvica }
{ Zapecena - pasta }



=========================
{P R E D J E L A}
=========================
Francuska salata
Fina ili omiljena salata
Krompir salata sa majonezom
Krompir salata sa jajima
Salata sa piletinom
Punjena jaja
{ R u s k a - s a l a t a }
{ Kroketi - od - krompira }
Zelena salata sa tunjevinom

{RAZNA - SLANA - JELA}
Alzirska riza sa mesom
{A r a p s k a - r i z a }
{ B l i t v a }
Bosanski cevapi u lepini
Brze - cufte
Bosanski - djuvec
{ Bosanski - lonac }
{ Bolonjeze - pasta }
{ Blitva sa krompirom }
Bif u sosu sa mladim lukom
{ Blitva - u - umaku }
{ Bulgur - sa - batacima }
{ Buranija - sa - janjetinom }
{ B a m j a -sa- j a nj e t i n o m }
Bosanski lonac u celofanu
Cevapi na kajmaku
Curry-piletina sa wok-povrcem i pirincom
{ C u f t e - u - s o s u }
Cufte u paradajz - sosu
{ C u s p a j z }
Cili-ragu sa mljevenim mesom
Cufte sa prilogom od krompira
{ C r v e n e - p a p r i k e }
{ C u f t e - u - s o s u }
Dinstana mrkva na maslacu
Dzigerica na kajmaku
{ D j u v e c }
dip od articoke i spinata
Filovane pljeskavice
Francuska pasteta
Filovani sampinjoni
Filovane tikvice, paradajz i patlidzan
{ F r i s k a - b a m j a }
Grah sa junetinom i sudzukom
Grcka musaka
Gratirani krompir
Grasak sa junetinom
Grasak kao prilog uz meso
{ Gratering od povrca }
Gesla sa piletinom i koprivom
Janjeca-butka na krompiru
Janjetina sa rostilja Arizona
Juneci gulas
Jarpak sa janjetinom
Jagnjece kremenadle sa ruzmarinom
Kus-kus sa janjetinom
Krompir u besamel sosu
Kuwajtska sinija piletina
Kuhani pecenjci
Kus - kus sa junetinom i janjetinom
{ K u h a n e - s p a r o g e }
Kus-kus sa povrcem i kebabom
{ K u l a c i { k l e p e }
{ Krompir na reznjeve }
{ K a d u n - b u t i c i }
Lignje sa pirincom i paprikama
Lax sa prazilukom pecen u rerni
Lax sa rizom i sampinjonima
Lax sa sosom i sparogama
Musaka od krompira i mljevenog mesa
Mesni rolat punjen sa povrcem
Musaka od tikvica i sira
Mesni rolat sa jajima
Musaka sa karfiolom
{ M e s n e - k u g l i c e }
Musaka sa pilecim-fileom i sampinjonima
{ M e x s i c k e - t o r t i l e }
Musaka od patlidjana i mesa
{ N a d j e v e n o - p i l e }
/ Nafilovani - paradajz }
{ N a f i l o v a n e - t i k v i c e }
{ N a f i l o v a n e - t i k v i c e II }
Piletina sa kikirikijem
Pecena nadjevena patka
Piletina sa kus-kusom
Pileci-file i grasak u paradajz-sosu
Pecena janjetina II
Peceni mladi patlidzani
Piletina u sosu od kajmaka (milerama]
Preliv za rostilj I - i - II
{ P a s t a - s a l a t a }
Pilav sa tikvicama i mrkvom
Povrce u gredeu i pileci-file
Pljeskavice od tikvica
Pilav sa tikvicama i mrkvom
Piletina u sosu od gorgonzole
Paprike sa tunjevinom
Pohovana piletina sa prilogom od rize
Pileci cevap
Posna sarmica od zelja
Pecena nadjevena curka
Pilece pljeskavice filovane
Pileci file brzi recept
Pecena nadjevena guska
Piletina + Bombajski krompir
Pasta salad sa piletinom
Punjene tikvice u paradajz sosu
Pileca prsa sa kajmaku
{ Pasta sa svjezim sirom }
Paprike filovane sa krompirom
{ Punjena pasta sa sirom }
Przena riba, povrce i sos
Pileci-file, krompir i sos
{ Piletina sa sirom }
{ Pileci-file sa rostilja }
Paprike sa mesom pecene u rerni
{ P u nj e n e - t i k v i c e }
{ Pohovani - mozak }
Pohovani - pileci - file
{ Przene paprike sa kajmakom }
Pileci paprikas sa curryi u kokosovommlijeku
Piletina sa italijanskim sosom
Pljeskavice sa bijelim lukom i pireom
{ Pecena kokoska i gesla }
{ Povrce - za - vegetarijance }
Pljeskavice sa blitvom i mesom
Pilece roladice sa spinatom
Rolada od mljevenog mesa
Rolada sa sampinjonima
Riza sa piletinom
Riza na arapski nacin sa povrcem
Rizoto i pohovana krilcadi
Rizoto sa povrcem
Riblji - gratering
{ Rizoto sa pecurkama }
{ Rolat sa curetinom }
Riblji file i krompir salata
Rizoto sa mljevenim mesom i kurry
Riblji gratering sa blitvom
Sarma od kiselog-kupusa
Sarena - musaka
Sampinjoni sa pirincom
San - francicko piletina
Snicle sa sampinjonima
Sarme sa svjezim kupusom
Sitni - cevap
Spinat, riza i snicle
Sarma od kelja
Sampinjoni sa bijelim sosom
Spageti sa sosom od gljiva
{ Specijaliteti sa janjetinom }
Sogan dolma od luka
{ Sampinjoni sa jajima }
Stekovi na Aminin nacin
Sampinjoni prilog uz snicle ili pileci-file
{ Slatki kupus sa janjetinom }
sarmice od vinoveloze i kukuruznog brasna
Turski pilav sa povrcem
Tajlandska - piletina
Teletina sa rizom i sampinjonima
Teleci medaljoni sa rizom
Tortile sa mesom i povrcem
Telece snicle u umaku od sampinjona
Thaj-wok, pileci-file u kokos mlijeku
Tortile sa piletinom i povrcem
Takos sa mesom i povrcem
Talijanska piletina sa pastom
Teleci mozak sa jajima i ljutikom
{ T i k v i c e - sa - s i r o m }
Vegetarijanska plata
Zapeceno povrce
Zapecene punjene paprike
Zapeceni krompir-pire





=========================
{C O R B E - S U P E}
=========================
Bistra juha od povrca
Begova orginal corba
Brza corba od povrca
{ B e g o v a - c o r b a II }
Domaca corba od povrca
{ Juha od mrkve }
Kisela corba od teletine
Krem corba od sampinjona
Krem supa od krastavaca
Pileca supa
{ P o v r t n a - j u h a }
Supa sa spinatom
Supa sa knedlama od griza
Supa od gersle
{ Supa sa rezancima }
Teleca corba sa bilitvom
Corba od krompira
Corba sa spinatom
Corba od teleceg mesa
Corba sa blitvom, krompirom i sargarepom
Corba sa brokolijem i sargarepom
{ D o m a c a - t r h a n a }





=========================
{S E N D V I C I}
=========================
Panini sendvici sa tunom
Sendvic sa rakcicima
Sendvici sa laxsom
Filovane przenice {sendvici}
{ Z a p e c e n i - s e n d v i c i }




=========================
{R A Z N E - S A L A T E}
=========================
{ B r o k o l i - s a l a t a }
{ F r a n c u s k a - s a l a t a }
Ljetna salata sa tunjevinom
Sarena salata II
Salata sa krastavcima i paradajzom
{ S a l a t a - m u s a v i j a }
Satrca od mladog luka
{ R a z n o b o j n a - s a l a t a }
Thomy salata
{ Z e l e n a - s a l a t a }
{ Meraklijska - salata }



=========================
Bajramska cestitka i rucak 20*12*2007
Bajramska cestitka i rucak 29*9*2008
Bajramska cestitka i rucak 7*12*2008
Bajramska cestitka 20*9*2009
Bajramska cestitka i kolaci 27*11*2009
{ Bajram Serif Mubarek Olsun 2010 g.}
{ Bajramska cestitka 2010 }
Bajramska cestitka septembar 2011
Bajramska cestitka novembar 2011

=========================
{M O J I - L I N K O V I}
=========================
{Market.ba}
{Blogger.ba}
{Poucne-price}
{Sarajevo-x.com}
Muslimanska muska i zenska imena

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
1344241

Powered by Blogger.ba