08.10.2012.

{ LJ E T N A - C O R B A }



Sastojci:

2 mrkve
1 pasternjak
1 korijen persuna
1 poriluka
cvjetaca ( manja )
nekoliko listova kelja
malo spinata ili blitve
2 krompira
so, ulje
2 kasike vrhnja za kuhanje
1 jaje

Nacin pripreme:

Korjenasto povrce ( mrkvu, pasternjak, korijen persina i poriluk ) ocistimo i narezemo na kolutove. U lonac stavimo malo ulja i malo maslaca i na tome kratko propirjamo korijenasto povrce.

Zatim zalijemo vodom, posolimo i dodamo preostalo povrce i pustimo neka se kuha. Kad je kuhano zgusnemo juhu, umutimo jaje gotovu corbu sklonimo sa ringle, umuceno jaje lagano izljevamo u corbu promjesamo varjacom lagano.

Na kraju dodajte malo vrhnja za kuhanje za bogatiji okus.

Bujrum i prijatno:

18.08.2012.

{ BAJRAMSKA - CESTITKA 2012 }

Bajramska cestitka 2012

Neka Vam danas toplina zamjeni Coldću, radost otjera tugu, neka lijepo ruznom izbrise svaki trag, nek Vam i mrzak bude drag. Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Svim clanicama ovog foruma zeli Administracija

13.08.2012.

{ A R A B I J A - T O R T A }




Sliku prilozila Dina


 

Sastojci:

za kore:

10 bjelanaca

200 gr. secera

4 kasike brasna +1/2 praska za pecivo

200 gr. mljevenih oraha

100 gr. sjeckanih HURMI

100 gr. sitno izrezanih smokava

200 gr.. grozdjica


Nacin pripreme:

Pjenasto umutiti bjelanca sa secerom, dodati brasno i prasak za pecivo lagano izmjesati da nebi ostalo grudvica dodati ostale sastojke
ispeci u cetvratstom plehu, u rerni na 180 C, ohladiti, rasjeci na dva jednaka dijela.
preporucujem da ovaku tortu pecete kore u cetvrtastom plehu, mozete i u okruglom kalupu za torte ako zelite.

Nadjev:
10 zumanaca i 250 gr. secera skuhati na pari, dodati jednu cokoladu za kuhanje...malo ohladiti....dodati puter...fino izmiksati.....filovati....
ukrasiti slagom ili cokoladnim prelivom.

VAZNO UPOZORENJE:
Pri posluzivanju rezati sto tanje komade jer je u pitanju kalorijska bomba.

Bujrum i prijatno:

19.07.2012.

RAMAZAN-I ŞERİFİNİZ MUBAREK OLSUN

RAMAZAN-I ŞERİFİNİZ MUBAREK OLSUN

16.06.2012.

Somun sa prelivom od bijelog luka



Sastojci:

1 kg. brasna ( ili po broju osoba)
250 ml. kiselog mlijeka
250 ml. obicnog mlijeka
2 jaja
malo secera, soli, ulja
20 gr. kvasca
Potrebno za preliv:
Buter i sitno isjeckani bijeli luk ili ispresani;;


Nacin pripreme:

U mlako mlijeko potopiti kvasac, dodati secer, i malo brasna, kasiku dvije,i pustiti da nadodje.
Kad je nadoslo, dodati kiselo mlijeko, jaja ( izmucena), i dobro izmijesati da se sve izjednaci. Onda dodati brasno i napola tamo negdje jednu kasiku ulja..

Kad je tijesto nadoslo, razviti ga, onako srednje debljine, umotati u rolat i rezati na komadice.
Buter rastopiti, dodati bijeli luk, pa svaki komad kruha umakati u njega i slagati u tepsiju,,,
(butera stavite koliko zelite, tako i bijelog luka, ja napravim podosta).

Tijesto takodjer mozete rezati u krugove, ili kako god volite, mozete i citav somun ovako premazati,, Smile Meni je ljepse ovako za oko:)

Bujrum i prijatno:

30.05.2012.

{ M l i j e c n e - r o l n i c e }


Sliku prilozila Dina


Mlijecne rolnice !!!!!
Toliko mehke i lagane da se to ne moze rijecima opisati,kao pjena su i zato vam od srca preporucujem ove rolnice!!!



Sastojci:

5 dl. tople vode
1.5 dl. (65 gr) mlijeka u prahu
12 gr suhog kvasca
800 gr. brasna
50 gr. secera
1.5 kasikica soli
75 gr. otopljenog maslaca
1 jaje

50 gr otopljenog maslaca za premazivanje (pecene rolnice premazati maslacem)

Nacin pripreme:


Dodajte 1,5 dl mlijeka u prahu u 5 dl tople vode,otopite maslac i dodajte i njega!

Brasno prosijte u zdjelu i dodajte kvasac,secer,sol,jaje i toplu vodu sa mlijekom i maslacem!

Umjesite fino mehko tjesto, na kraju dodajte malo ulja i oblikujte kuglu.Prekrijte zdjelu i stavite na toplo da udvostruci volumen,ca.50-60 min.zavisno od topline mjesta.

Kada je tjesto udvostrucilo volumen, lagano ga premjesite, pobrasnite radnu povrsinu i istresite tjesto. Razvucite ga ca.40x45cm, premazite otopljenim maslacem i isjecite pravokutnike ca.7x15 cm. Ja sam dobila nekih 20-ak rolnica.

Svaki pravokutnik malo razvucite i umotajte u rolnicu i slazite u veliku tepsiju, podlozenu pekpapirom! Malo ih odmaknite jednu od druge, jer ce one jos narasti.

Ostavite ih jos nekih 30 min. na toplom mjestu.Dok se rolnice "odmaraju",zagrijte rernu na 200'  C i pecite ca 20 min. ili dok ne dobiju finu rumenu boju.

Pecene rolnice izvadite i premazite vrucim otopljenim maslacem i istavite ih da malo "stanu" i naravno posluzite !

Rolnice mozete i puniti vasom omiljenom salamom, sirom, premazati ih umakom od paradajza ili ako zelite rolnice servirati kao slatko pecivo, onda smanjite kolicinu soli u tjestu i povecajte kolicinu secera i punite ih nutellom ili sl.

Posluzivanje
Fine su mehke tople ili hladne, kao stvorene da se serviraju za dorucak uz neki fini dzem i solju mlijeka ili kakaa!

Bujrum i prijatno:

14.03.2012.

{ M o n t e - t o r t a }


Slike prilozila Dina

Sastojci:

BISKVIT
15 dkg. ljesnjaka
6 bjelanjaka
6 kasika secera
6 kasika brasna

KREMA
6 zumanjaka
10 dkg. secera
2 vanil pudinga
2 kasike brasna
1 l mlijeka
1 vanil secer
25 dkg. margarina za kreme ili maslac
10 dkg. secera u prahu

I JOS...
20-ak dkg. nutele
oko 15 dkg. petitebeure keksa
10 dkg. cokolade za kuhanje

Nacin pripreme:

LJESNJAKE popecite u rerni da porumne, ohladite ih pa ih kroz ruke trljajte da im otpadne korica.

Ako nezelite prziti ljesnjake mozete kupiti gotove, vec oguljene i popecene ljesnjake stavite u cvrscu krpu i malo ih stucite ili sameljete na krupno, ali tako da ostanu i malo krupniji komadici.

BISKVIT
Bjelanjke tucite u cvrsti snijeg, dodajte secer i na kraju lagano dodaite brasno najmanjom brzinom miksera izmjesajte masu.

Formu od torte namazite puterom, pobrasnite a na dno stavite masni papir.

Na masni papir rasporedite krupno izmljevene ljesnjake i na njih oprezno rasporedite bjelanjke.

Pecite 10-ak minuta na 180 °C. dok dobije malo boju. ohladite.
Ohladjeni biskvit prevrnite na ravnu tacnu da vam biskvit bude dolje a ljesnjaci na vrhu. lagano dignite masni papir. vratite obruc od forme za tortu.

KREMA
Stavite 8 dcl. mlijeka da prokuha sa vanil-secerom.
Dodajte pjenasto umucene zumanjke sa secerom, dodajte 2 vanil pudinga, 2 kasike brasna i dva dcl. mlijeka.
To ukuhajte u uvrelo mlijeko kao puding, ohlaadite uz povremeno mijesanje da se ne stvori po povrsini kozica.
Dabi se brze ohladila krema mozete kremu s posudom u kojoj se kuhala staviti u sudoper sa Coldm vodom brze se ohladi povremeno promjesajte mikserom )
Margarin za kreme (ili maslac) izradite dobro sa secerom u prahu pa dodajte u skroz hladnu kremu.
COKOLADU otopite na pari, malo prohladite, pa dodajte u POLOVICU kreme. druga polovica kreme ostaje zuta.

NUTELU malo isto zagrijte (da se lakse da mazat) pa je oprezno namazite na ljesnjake.
KEKSE izlomite na nepravilne komadice ( 1 keks na 4-5 komada) i poredajte po nuteli.
Keksa potrosite koliko vam treba da prekrijete cijelu povrsinu.

Na podlogu od keksa stavite zutu kremu, pa cokoladnu kremu, kadaste zavrsili sa filovanjem tortu stavite da se hladi preko noci u frizideru.
Kada se ohladila dignite oprezno obruc i obilato namazite slagom.
Ukrasite po zelji.

REDOSLJED SLAGANJA:
1.biskvit od bjelanjaka
2.ljesnjaci
3.nutela
4.keksi
5.zuta krema
6.cokoladna krema
7.slag

Bujrum i prijatno:

_________________
Kada nebo propadne zvijzde sedzdu ucine
kuda lices onda poc kog ces zvat upomoc !!!!!!!!

29.02.2012.

{ Emina - Barbi - torta }

Emina Barbi torta..


Sliku prilozila Dina

Sastojci:

BISKVIT:
5 jaja
5 kasika secera
1 dl. ulja
5 kasika brasna

KREMA:
5 zumanjka
200 gr. secera
1-2 kasike brasna
5 dl. mlijeka
250 dag. mljevenih oraha
100 gr. cokolade za kuhanje
250 gr. margarina

Nacin pripreme:

Odvojite bjelanjke od zutanjka, te ih istucite u cvrsti snijeg.
Zumanjke umitite sa secerom, dodajte ulje i brasno.
Izlite u cetvrtast pleh kojiste oblozili papirom za pecenje, te pecite na 180°C.
Gotov biskvit prerezite na 3 dijela.

Ponovite postupak za biskvit.
Ovaj put smjesu izlite na papir za pecenje.
Gotov biskvit narezite na sitne kockice.

Zumanjke, secer, brasno i malo mlijeka umutite mikserom.
Ostatak mlijeka zakuhajte, te ukuhaj smjesu u mlijeku dok se ne zgusne.
U vrucu smjesu umjesaj orahe i cokoladu. Ohladi, smjesu te umjesaj margarin.
Tom kremom premazite okrugli prerezani biskvit.

Zatim ponovite postupak za kremu.
U nju umjesajte kockice biskvita.
Tu smjesu stavite u kalup (uzmite manju zdjelu koja prilici haljini, te je oblozila prozirnom folijom).

Obje torte ostavite hladiti preko noci.

Sutra dan, izvadi smjesu iz kalupa, izdubi rupu, te u nju stavi barbiku.
Smjesu, izliti tu manju torticu stavi na veliku tortu (podlogu).

Ukrasi slagom, bojama, perlicama..

Bujrum i prijatno:

04.02.2012.

Puzici od lisnatog tjesta

Sliku prilozila Dina

Sastojci:

2 pakovanja x 250 gr. lisnatog tjesta
7-8 kasika kecapa

100 gr. pilece salame

100 gr. sira, trapist ili kackavalja
1 kasika origana
4-5 komada maslina

4-5 komada sampinjona

Nacin pripreme:

Vrijeme pripreme: 30 min


Razvucite lisnate table na debljinu od 3-4 mm, namazite kecapom, pospite origanom, iseckanom salamom i narendanim sirom.

Sitno iseckajte sampinjone i masline pa i njih pospite po testu.


Urolajte tjesto u rolat, isjecite na kolutove debljine oko 8-9 mm i poredajte na pleh koji ste oblozili papirom za pecenje.

Stavite u vec zagrijanu rernu dase pece.Pecite na 200 C dok ne dobiju boju rumenkastu boju.



Bujrum i prijatno:

16.01.2012.

Plazma torta sa visnjama i bananama



Sastojci:

800 gr. mljevene plazme
200 gr. secera u prahu
100 gr. otopljene mlijecne cokolade
200 gr. oraha mljevenih
200 gr. pecenog isjeckanog ljesnika
1 kesica grozdjica
250 gr. margarina
5 krem bananica
3 zele bombone
500 gr. visanja zamrznutih ili svezih
3 kasike griza
3 kasike secera
2 banane
1 l slatke pavlake

Nacin pripreme:

Margarin ostaviti da omeksa na sobnoj temperaturi.

U veci sud izgnjeciti omeksali margarin sa prah secerom ( mozete i rukom bez miksera).

Dodati otopljenu cokoladu, svu kolicinu plazme mljevene, orahe, ljesnike, grozdjice (grozdjice mozete natopiti mlakom vodom i ostaviti da omeksaju il ih navece natopite da omeksaju i nabubre), isjeckane krem bananice, isjeckane zele bombone i pola litra mlijeka. Sve to polako sjediniti rukom i mjesati rucno uz povremeno dodavanje mlijeka. Masu ostaviti u frizider i pripremati fil. Visnje staviti u serpu na laganiju vatru da se otope, ako su zamrznute. Uz lagano mjesanje dodavati secer, pa kad se otope i stvori sok oko njih dodati i griz.

Kuhati ih lagano oko 5 min.

Polovinu mase od keksa uzeti i na tacni formirati donju koru.

Visnje citavu kolicinu staviti na donju formiranu koru.

Ostatak od keks-mase staviti preko visanja, tako sto od te mase pravite kao manje pljeskavice i stavljala odozgo na visnje. Poravnjati gornju koru pa na nju nanijeti polovinu od umucene slatke pavlake. Banane ijseci na kolutove pa staviti na umucenu pavlaku, a ostatak od pavlake tucene nanijeti na banane. Tortu bogato posuti mlevenim orasima i ostaviti najmanje 4 do 5 sati u frizider da se stegne ( najbolje preko noci da ostoji).

Bujrum i prijatno:


Noviji postovi | Stariji postovi

<< 07/2014 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

{BUJRUM NA FORUM}

{ B A K L A V E - P I T E }

{KOLACI - POSLASTICE}
{ "A h m e d i j e" }
{ "A h m e d i j e" III }
Americki chesse kolac
{ B u l l e }
{ Brza - oblanda }
{ Bijeli - brijeg }
{ Brza - krempita }
Bombice sa kikirikijem
{ Brzi - kolac }
{ B a j a d e r a II }
{ Berlinske - krofne }
{ Becka - krempita }
Bulle sa dzemom od sljiva
{ B r e s k v i c e }
Bijele puding kocke
Brzi mufini od kornfleksom
{ B o s a n s k i - l o k u m i }
{ B i s k v i t - sa - v i s nj a m a }
{ B u h t l e - sa - p e k m e z o m }
{ B o m b i c e }
{ Crveni - kolac }
Ciglice od halve
Citrusi i Mediteransko voce{KAKI}
Cokoladne kokos snite
{ Cokoladni - kolac }
{Cokoladni kolac II]}
{ C e t e n i j a }
{ C o k o - k o l a c }
{ C u p a v c i II }
{ Cupavci sa piskotama }
Cupavci od cajnih kolutica
Cokoladne kuglice sa kokosom
{ C u p a v c i - n e p e c e n i II }
{ D o m a c e - k r o f n e }
{ Dj e d o v - b r k }
{ D z e m i - l a d y }
{ Filovane - oblande }
Griz - kokos kocke
{ G u r a b i j e }
{ G u r a b i j e II }
{ H a l v a }
{ Hasure ili Aschure }
{ Hanumine - poslastice }
{ Hosaf ili kompot }
{ Halva sa pekmezom }
Halvice na starinski nacin
{ Indisko - selo }
{ Jogurtov - kolac }
{ Jabukov - paj }
Jednostavan kolac sa jabukama
{ J a n g - k o c k e }
{Kolac sa plazma filom}
Kolac spanski-vjetar
{Kolac od ljesnika}
{Kremisimo - kolac}
{Karamel - oblanda}
Kugolf sa ljesnicima i cokoladom
{ Kolac sa jabukama }
Kolac sa prelivom od secera
{ K r o f n e }
Kolac od cokolade i tresanja
Kolac sa kiselim mlijekom
{ Kolac sa bananama }
{ Knedle sa sljivama }
Kolac sa nutelom i sirom
{ K l a d - k a k a }
{ Kolac sa mrkvom II }
{ K a k a o - k o l a c }
{ Kolac od kus-kusa }
Krofnice, pecene u rerni
Kolac od sira sa karamelama
{ Kolac od sira }
Kolac od tunja i hurmi
{ Kuglice sa smokvama }
{ K r e m - s n i t e II }
{ Kolaci zrna kahve }
Kolac sa grizom i jabikama
Kolac sa jogurtom, keksom i vocem
{ Kolac sa jogurtom }
Kolac sa kokosom i rabarberom
Kinder kolac ili slastice
Kolac od keksa i voca
{ Kuglice - romansa }
{ K e k s - k o l a c }
Kinder - milk - snite
{ Kolac sedmo nebo }
Krofne prelivene cokoladom
Krem od keksa i banana
{ Kolac - sa - rogacom }
{ K o l a c sa m a k o m }
Kolac sa grizom i kokosom
{ Kolac sa kajsijama }
{ Kolac sa jagodama }
Kolac od jabuka i visanja
Kolac od griza i oraha
{ K r e m - s n i t e }
{ K o l a c - h a r i s a }
Kolac sa grizom, jabukama i orasima
{ Kolac - sa - kornfleksom }
{K o k o s - b a j a d e r a }
Kolac sa jabukama, keksom i pudingom
{ K o l a c - sa - m r k v o m }
{ K r e m - o b l a n d a }]
{ K o k o s o v - k o l a c }
Krempita na drugi nacin
{ L e d e n e - k o c k e II }
{ L e d e n o - n e b o }
{ L a m b a d a - k o l a c }
{ L o k u m i }
{ L e d e n e - k o c k e }
Lokumi na starinski nacin
Ledene kocka sa jagodama
{ Lj e t n i - k o l a c }
Ledene kocke sa grizom
{ L o k u m i - sa - o r a s i m a }
Lagani - ljetni - desert
{ L u s e - b u l e }
{ Lj e s n i k - k o c k e }
{ Lj u b a v n i - m u m s }
{ M o z a i k - k o l a c }
Mocart kolac sa orasima
{ Mufini sa tresnjama }
{ Marokanska "Basbusa" }
{ M a r c i p a n - k o l a c }
{ N a p o l i t a n k e }
Nepeceni jafa kolac
{ N o r v e s k i - k o l a c }
{ N a p o l e o n - k o c k e }
{ Nepeceni rolat sa bananama }
Oblanda sa filom od plazme
Oblanda sa dva fila
Oblanda sa suhim vocem
Oblanda sa suhim vocem II
Oblande na starinski nacin
{ P a l a c i n k e }
{ Paluze od jabuka }
Potispanja sa jabukama
{ P l a z m a - k o c k e }
{ P a r i z - s n i t e }
{ Rolat sa smokvama }
{ Rolat sa kokosom }
{ Rolat macije oci }
{ Rasedija sa pekmezom }
{ R u s k e - s u b a r e }
{ Rasedija sa secerom }
{ R o l a d a - od - k o k o s a }
{ R o l a t - od - v o c a }
{ R a f a e l o - r o l a t }
Rolat u oblandi sa suhim vocem
{ R o l a t - sa - m e d o m }
rolat sa plazmom i pudingom
Strudla od oraha i maka
{ S n a h i n e - s n i t e }
{ Saneline - tufahije }
{ S t r a c a t e l a }
{ Strudla - pletenica }
Salama sa zele bombonama
{ S u h i - k o l a c i c i }
{ Skolske - bulle }
Strudla sa pekmezom od sljiva
{ S a m p i t a }
{ S l a t k i - k r o s a n i }
{ Spanske - krempite }
Svedske kuglice sa suhim vocem
{ S v e d s k i - k o l a c }
{ Strudla sa makom II }
Suhi kolaci sa orasima
{ Sampita sa limunom }
{ S i t n i - k o l a c i }
{ S u t l i j a (s u t l i j a s) }
{ S e m l o r }
Strudla sa orasima i grozdjem
{ S t r u d l a - sa - m a k o m }
{ S l a t k e - k i f l i c e }
{ Slateke kiflice sa nutelom }
{ Starinske - gurabije }
{ Tiramisu sa sirom }
{ T u l u m b e }
Tiramisu sa sezonskim vocem
{ Trnopoljkine - kiflice }
{ Trnopoljkine - bulle } na drugi nacin
{ T a l a s s i }
Tufahije sa karamel-sosom
{ T a r t - od - s lj i v a }
Tiramisu sa nes kahvom
{ T i r a m i s u - k o c k e }
{ T r o s t r u k i - u z i t a k }
{ Tiramisu - u - casama }
{ U s t i p c i - s l a t k i }
Vocna salata od jagoda
Vocni kolac preliven slagom
{ V o c n a - s a l a t a }
{ V o f l o r }
{ Vanilice za zaljubljene }
{ V o c n a - r o l a d a }
Vocna salata od tresanja i jabuka
{ Zdrave - poslastice }
Zarbo kocke - orginal

{BURECI - PITE - PECIVA}
Americka cobanska pita
{ B u g a r s k a - p o g a c a }
{ B r z e - k i f l i c e }
{ B u h t l e - sa - s i r o m }
Burek buredzika, sirek siredzika
C o r p i t a
Domaca pogaca
Domaci somun
{ Francuske - kiflice }
{ Filovane - tortile }
Filovane palacinke i pohovane
Grcka - sirnica
{ Gibanica sa sirom}
{ Gurmanski - somun }
{ J u f c i c e }
{ K lj u k u s a }
Kljukusa sa batkovima
Kukuruzna razljevusa sa bundevom
Kukuruzna - cicvara
{ K v r g u s a }
Kiflice sa feta-sirom
Krosani i kiflice
{ Kiflice sa sirom }
Kiflice sa margarinom II
{L a z a nj a}
{ Lazanje sa tunjevinom }
Mesni burek (pita)
Mesna-pita u lisnatom-tijestu
Mini - pizze
{ M a s l a n i c a }
{ Mirisna - peciva }
Nacin i priprema sirnice ili bureka
{Nacin i priprema sendvic - torte}
Novi burek ili slana strudla
Lisnata savijaca sa spinatom
Pita guzvara sa sirom
Polagani burek sa mesom i pirincom
Presnac
Potkriza
Pita zeljanica
Poseban burek {pita}
Priprema maslanice u detaljima
Pita zeljanica II
Puzici od lisnatog tijesta
Pogaca ruzica
{ Posne - kiflice }
{ Pizza sa piletinom }
Pita od lisnatog tijesta sa sampinjonima
{ P r o h a - sa - s i r o m }
{ Pogacice za sendvice }
Psenisni hljebovi (somuni)
{ Psenisna - maslanica }
Polagani burek sa sirom
{ P i t a - na - z a l o g a j i c e }
{ P i t a - b u n d e v a r a }
Pilece-virsla u lisnatom-tijestu
Puzici od lisnatog tijesta
Razljevusa sa pilecim-parizerom
{ Ruzuce sa surim }
{ R o l a t - p i z z a }
Sarena pita (burek)
Sandzacke mantije
Smorgos (Sendvic) torta
Sendvic torta sa krabom
Sendvic torta sa rakcicima
Somun sa bijelim lukom
Sirnica na Trnopoljski nacin
Sirnica na Mirsin nacin
Subara na Mirsin nacin
Semitusa maslanica sa sirom
Smorgos {Sendvic} torta II
Slane kiflice sa sirom
{ S l a n e - k i f l i c e }
{ S t r a s a n - b u r e k }
Slana torta sa piletinom
Slane kifle na starinski nacin
Smorgos - torta {slana}
{ S l a n e - p o g a c i c e }
Sarena - socna - pizza
Tikvice u tankim jufkama
Tirit sa kokosijim mesom
{ T o p a }
{ Trokutovi - sa - sirom }
Tortile punjene piletinom i povrcem
{ Uljevak - od - tikvica }
{ Zapecena - pasta }



=========================
{P R E D J E L A}
=========================
Francuska salata
Fina ili omiljena salata
Krompir salata sa majonezom
Krompir salata sa jajima
Salata sa piletinom
Punjena jaja
{ R u s k a - s a l a t a }
{ Kroketi - od - krompira }
Zelena salata sa tunjevinom

{RAZNA - SLANA - JELA}
Alzirska riza sa mesom
{A r a p s k a - r i z a }
{ B l i t v a }
Bosanski cevapi u lepini
Brze - cufte
Bosanski - djuvec
{ Bosanski - lonac }
{ Bolonjeze - pasta }
{ Blitva sa krompirom }
Bif u sosu sa mladim lukom
{ Blitva - u - umaku }
{ Bulgur - sa - batacima }
{ Buranija - sa - janjetinom }
{ B a m j a -sa- j a nj e t i n o m }
Bosanski lonac u celofanu
Cevapi na kajmaku
Curry-piletina sa wok-povrcem i pirincom
{ C u f t e - u - s o s u }
Cufte u paradajz - sosu
{ C u s p a j z }
Cili-ragu sa mljevenim mesom
Cufte sa prilogom od krompira
{ C r v e n e - p a p r i k e }
{ C u f t e - u - s o s u }
Dinstana mrkva na maslacu
Dzigerica na kajmaku
{ D j u v e c }
dip od articoke i spinata
Filovane pljeskavice
Francuska pasteta
Filovani sampinjoni
Filovane tikvice, paradajz i patlidzan
{ F r i s k a - b a m j a }
Grah sa junetinom i sudzukom
Grcka musaka
Gratirani krompir
Grasak sa junetinom
Grasak kao prilog uz meso
{ Gratering od povrca }
Gesla sa piletinom i koprivom
Janjeca-butka na krompiru
Janjetina sa rostilja Arizona
Juneci gulas
Jarpak sa janjetinom
Jagnjece kremenadle sa ruzmarinom
Kus-kus sa janjetinom
Krompir u besamel sosu
Kuwajtska sinija piletina
Kuhani pecenjci
Kus - kus sa junetinom i janjetinom
{ K u h a n e - s p a r o g e }
Kus-kus sa povrcem i kebabom
{ K u l a c i { k l e p e }
{ Krompir na reznjeve }
{ K a d u n - b u t i c i }
Lignje sa pirincom i paprikama
Lax sa prazilukom pecen u rerni
Lax sa rizom i sampinjonima
Lax sa sosom i sparogama
Musaka od krompira i mljevenog mesa
Mesni rolat punjen sa povrcem
Musaka od tikvica i sira
Mesni rolat sa jajima
Musaka sa karfiolom
{ M e s n e - k u g l i c e }
Musaka sa pilecim-fileom i sampinjonima
{ M e x s i c k e - t o r t i l e }
Musaka od patlidjana i mesa
{ N a d j e v e n o - p i l e }
/ Nafilovani - paradajz }
{ N a f i l o v a n e - t i k v i c e }
{ N a f i l o v a n e - t i k v i c e II }
Piletina sa kikirikijem
Pecena nadjevena patka
Piletina sa kus-kusom
Pileci-file i grasak u paradajz-sosu
Pecena janjetina II
Peceni mladi patlidzani
Piletina u sosu od kajmaka (milerama]
Preliv za rostilj I - i - II
{ P a s t a - s a l a t a }
Pilav sa tikvicama i mrkvom
Povrce u gredeu i pileci-file
Pljeskavice od tikvica
Pilav sa tikvicama i mrkvom
Piletina u sosu od gorgonzole
Paprike sa tunjevinom
Pohovana piletina sa prilogom od rize
Pileci cevap
Posna sarmica od zelja
Pecena nadjevena curka
Pilece pljeskavice filovane
Pileci file brzi recept
Pecena nadjevena guska
Piletina + Bombajski krompir
Pasta salad sa piletinom
Punjene tikvice u paradajz sosu
Pileca prsa sa kajmaku
{ Pasta sa svjezim sirom }
Paprike filovane sa krompirom
{ Punjena pasta sa sirom }
Przena riba, povrce i sos
Pileci-file, krompir i sos
{ Piletina sa sirom }
{ Pileci-file sa rostilja }
Paprike sa mesom pecene u rerni
{ P u nj e n e - t i k v i c e }
{ Pohovani - mozak }
Pohovani - pileci - file
{ Przene paprike sa kajmakom }
Pileci paprikas sa curryi u kokosovommlijeku
Piletina sa italijanskim sosom
Pljeskavice sa bijelim lukom i pireom
{ Pecena kokoska i gesla }
{ Povrce - za - vegetarijance }
Pljeskavice sa blitvom i mesom
Pilece roladice sa spinatom
Rolada od mljevenog mesa
Rolada sa sampinjonima
Riza sa piletinom
Riza na arapski nacin sa povrcem
Rizoto i pohovana krilcadi
Rizoto sa povrcem
Riblji - gratering
{ Rizoto sa pecurkama }
{ Rolat sa curetinom }
Riblji file i krompir salata
Rizoto sa mljevenim mesom i kurry
Riblji gratering sa blitvom
Sarma od kiselog-kupusa
Sarena - musaka
Sampinjoni sa pirincom
San - francicko piletina
Snicle sa sampinjonima
Sarme sa svjezim kupusom
Sitni - cevap
Spinat, riza i snicle
Sarma od kelja
Sampinjoni sa bijelim sosom
Spageti sa sosom od gljiva
{ Specijaliteti sa janjetinom }
Sogan dolma od luka
{ Sampinjoni sa jajima }
Stekovi na Aminin nacin
Sampinjoni prilog uz snicle ili pileci-file
{ Slatki kupus sa janjetinom }
sarmice od vinoveloze i kukuruznog brasna
Turski pilav sa povrcem
Tajlandska - piletina
Teletina sa rizom i sampinjonima
Teleci medaljoni sa rizom
Tortile sa mesom i povrcem
Telece snicle u umaku od sampinjona
Thaj-wok, pileci-file u kokos mlijeku
Tortile sa piletinom i povrcem
Takos sa mesom i povrcem
Talijanska piletina sa pastom
Teleci mozak sa jajima i ljutikom
{ T i k v i c e - sa - s i r o m }
Vegetarijanska plata
Zapeceno povrce
Zapecene punjene paprike
Zapeceni krompir-pire





=========================
{C O R B E - S U P E}
=========================
Bistra juha od povrca
Begova orginal corba
Brza corba od povrca
{ B e g o v a - c o r b a II }
Domaca corba od povrca
{ Juha od mrkve }
Kisela corba od teletine
Krem corba od sampinjona
Krem supa od krastavaca
Pileca supa
{ P o v r t n a - j u h a }
Supa sa spinatom
Supa sa knedlama od griza
Supa od gersle
{ Supa sa rezancima }
Teleca corba sa bilitvom
Corba od krompira
Corba sa spinatom
Corba od teleceg mesa
Corba sa blitvom, krompirom i sargarepom
Corba sa brokolijem i sargarepom
{ D o m a c a - t r h a n a }





=========================
{S E N D V I C I}
=========================
Panini sendvici sa tunom
Sendvic sa rakcicima
Sendvici sa laxsom
Filovane przenice {sendvici}
{ Z a p e c e n i - s e n d v i c i }




=========================
{R A Z N E - S A L A T E}
=========================
{ B r o k o l i - s a l a t a }
{ F r a n c u s k a - s a l a t a }
Ljetna salata sa tunjevinom
Sarena salata II
Salata sa krastavcima i paradajzom
{ S a l a t a - m u s a v i j a }
Satrca od mladog luka
{ R a z n o b o j n a - s a l a t a }
Thomy salata
{ Z e l e n a - s a l a t a }
{ Meraklijska - salata }



=========================
Bajramska cestitka i rucak 20*12*2007
Bajramska cestitka i rucak 29*9*2008
Bajramska cestitka i rucak 7*12*2008
Bajramska cestitka 20*9*2009
Bajramska cestitka i kolaci 27*11*2009
{ Bajram Serif Mubarek Olsun 2010 g.}
{ Bajramska cestitka 2010 }
Bajramska cestitka septembar 2011
Bajramska cestitka novembar 2011

=========================
{M O J I - L I N K O V I}
=========================
{Market.ba}
{Blogger.ba}
{Poucne-price}
{Sarajevo-x.com}
Muslimanska muska i zenska imena

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
1344173

Powered by Blogger.ba