23.06.2013.

{ M A T U R S K A - T O R T A }



sliku prilozila Adisa D.

23.06.2013.

{ JABUKOV - KOLAC - I - KOKOSOVE - KUGLICE }



Sliku prilozila Mirzada P.

23.06.2013.

{ PLJESKAVICE - I - RAZNJICI }



Sliku prilozila Mirsada S.

01.02.2013.

{ L O N D O N - K O C K E }

Sastojci za tijesto:

3 zutanjka
3000 gr. brana
180 gr. maslaca
100 gr. secera
2-3 kasike vrhnja (ili mlijeka)
4-5 kasika marmelade od marelica

Nacin priprema:

Maslac narezan na kockice pomijesati sa secerom, brasnom i zutanjcima. Smjesa ce biti mrvicasta i nepovezana, pa treba dodavati (kasiku po kasiku) mlijeka (ili vrhnja) dok nebude  moguce umijesiti tijesto. Ovo tijesto se mijesi rukom i cim se poveze u tijesto, treba ga razvaljati i staviti u pleh. Lakse ce se razvaljati ako odstoji pola sata u frizideru.
Peci na 150°C 30 minuta. Izvaditi iz rerne i premazati marmeladom od marelica.

Sastojci za gornji dio:

3 bjelanjka
150 gr. secera u prahu
200 gr. oraha (ili badema) krupnije rezani orasi (ili bademi) za posipanje

Priprema:

Cvrsto umutiti snijeg od bjelanjaka i secera u prahu, dodati orahe (ili bademe) i sve premazati preko tijesta. Posuti krupnije narezanim orasima ili bademima i staviti u rernu. (Za gornji dio kolaca mogu se koristiti i orasi i bademi, ovisno kakav okus vise volite). Peci 15 minuta na 100°C, a onda povisiti temperaturu na 150°C i peci jos 15 minuta. Narezati kolac dok je vruc.

Bujrum i prijatno:

01.02.2013.

{ P R O K U LJ I C E }

Sastojci

800 gr. prokulica
40 gr. 
maslaca
2 kasike
ulja
2 kasike
 krusnih mrvica
1 kasika
 vegete 
bibera po ukusu
2
cehno bijelog luka

Nacin pripreme:

  1. Prokulice ocistite i stavite u kljucalu, blago posoljenu vodu i kuhajte dok ne omeksaju (oko 15 minuta). Vece prokulice prerezite na dva dijela, a manje ostavite cijele.
  2. U siroj tavi otopite maslac, dodajte ulje pa kratko popecite krusne mrvice.
  3. Dodajte prokulice, vegetu, biber, protisnuti bijeli luk i sve zajedno mijesajte na laganoj vatri 2-3 minute.

Posluzivanje

Prokulice pripremljene na ovaj nacin posluzite kao prilog uz kuhano meso.

Savjet

Ovo jelo pripremljeno s kiselim vrhnjem mozete posluziti kao malo jelo.

Bujrum i prijatno:

28.12.2012.

{ K O L A C - S A - J A B U K A M A }



Mirsin recept
 

Sastojci:

za koru
3 jaja
2 dl. julja
2 dl. mlijeka
1 casa od 2 dl. brasna
1 secera
1 prasak za pecivo

Nacin pripreme:

Sve ove sastojke umutiti i staviti da se ispece kora, kada je kora pecena ohladiti je.
 
Premaz:
1 l vode prokuhati sa 500 gr. secera
1 kg. jabuka oguliti i izrezati na kolutove 1 cm debljine.
Jabuke prokuhati u sirupu dok ne porumene a da se ne raskuhaju, na srednjoj temperaturi.
Kada su jabuke gotove, ocijediti ih i poredati ih po hladnoj kori.

U sirupu koji je osto od jabuka skuhati 2 pudinga od vanilije i istresti preko jabuka.

Kada se ohladi kompletan kolac umutiti 3 dl. slaga i premazati hladan kolac, mozete staviti petit keks prije slaga. Kolac je i bez petit-keksa jako ukusan a i sa keksom je pravo dobar. 

Bujrum i prijatno:

07.11.2012.

{ M I R Z A D I N E - O B L A N D E }

Sastojci:

1 paket oblandi

F i l : 1

6 zumanaca

200 gr. secera u prahu

3 kesice vanil-secera

125 gr. putera

125 gr. margarina


F i l : 2

6 bjelanaca

10 kasika secera

100 gr. cokolade

200 gr. mljevene plazme

 

Nacin priperme:

  1. Fil 1: U posudi umutiti zumnca sa secerom u prahu i vanil-secerom, dodati puter i margarin koji je omekso na sobnoj tem. idobro izraditi mikserom.
  2. Fil 2: Bjelanca ulupati u snijeg, dodavati secer muteci sve vrijeme. Cokoladu otopiti, dodati belancima i promesati, zatim dodati plazmu.
  3. Redati: oblande – pola zutog fila – oblanda – pola braon fila – oblanda – zuti fil – oblanda – braon fil – obltnda.
  4. Kada ste zavrsili sa filovanjem oblandi prekrijte ih foliom, obavezno pritisnite sa necim teskim da se dobro zalijepe.
  5. Najbolje ih je ostaviti tako da prenoce pa sutradan izrezati na zeljene dijelove.

Bujrum i prijatno:

 

07.11.2012.

{ A L E T O V A - G R I T A - S A - P I L E C I M - F I L E O M }



Sastojci:

700 gr. pileceg-filea
2 crvene paprike
2 paradajza
1 krastavac
1 glavica crnog luka
1 konzerva kokosovog-mlijeka 400 gr.
1 konzerva bambus-listica 227 gr.
4 - 5 kasika ulja
100 gr. kikirikija
100 gr. pirinca
Sos Thai Sweet Chili

Nacin pripreme:

U serpu staviti 2 kasike ulja, pileci file izrezati na kocke i staviti da se proprzi 5 - 7 min.
U drugu serpu staviti 3 kasike ulja gore navedeno povrce oprati i izrezati na kocke, proprziti 7 - 10 min. zatim dodaiti pileci file, kokosovo mlijeko i bambus, lagano promjesati i ostaviti na laganoj temperaturi da krcka 7 - 10 min.

Pirinac oprati i staviti u posebnu serpu, naliti vodu malo posoliti i jednu kasiku ulja staviti, skuhan pirinac dodati u serpu gdje ste predhodno sastavili file i povrce, lagano sve promjesati.

Kada servirate ovu gritu dodajte przeni kikiriki i sos odozgo.



Bujrum i prijatno:

26.10.2012.

Bajram serif mubarek olsun oktobar 20112

Mir, zdravlje i srecu, na ovaj dan od srca zelim vama i vasoj porodici.
Bajram serif mubarek olsun.

08.10.2012.

VOCNI KOLAC PRELIVEN VANIL-KREMOM

Sastojci:

2 jaja
1 casa secera
1 casa ulja /ili pola case ulja a pola margarina tecnog}
1 jogurt
1 casa brasna
1 casa prezle
1 prasak za pecivo
Voce po licnom izboru, visnje, jagode, jabuke ili koje imate u kuhinji

Za preliv 3 dl. vanil-kreme

Koristi se casa od 2 dcl, a istu casu mozete upotrijebiti za ostale sastojke.


Nacin pripreme:


1. Izmutite jaja, dodajte im secer, potom ulje i jogurt.

2. U smjesu dodajte prasak za pecivo i brasno.

3. Sve dobro izradite i izlijte u tepsiju koju ste prethodno namazali margarinom i posuli          brasnom ili postavite papirom za pecenje( preporuka – koristite duboku tepsiju).

4. Odozgo po tijestu stavite jabuke koje ste predhodno oprali i oljustili pa izrezali na kriske malo deblje.

5. Pecite na 180 C dok tijesto ne dobije lijepu zlatnu boju i ne odvoji se od ruba tepsije. Meni je u mojoj rerni trebalo malo vise od pola sata.

6. Kada je kolac skoro pecen, izvadite iz rerne i prelijte vanil-kremom pa ponovo stavite 5-7 min. u rernu da se malo zapece. Kolac mozete posluziti topao a i kada se ohladi.

Bujrum i prijatno:


Noviji postovi | Stariji postovi

<< 07/2014 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

{BUJRUM NA FORUM}

{ B A K L A V E - P I T E }

{KOLACI - POSLASTICE}
{ "A h m e d i j e" }
{ "A h m e d i j e" III }
Americki chesse kolac
{ B u l l e }
{ Brza - oblanda }
{ Bijeli - brijeg }
{ Brza - krempita }
Bombice sa kikirikijem
{ Brzi - kolac }
{ B a j a d e r a II }
{ Berlinske - krofne }
{ Becka - krempita }
Bulle sa dzemom od sljiva
{ B r e s k v i c e }
Bijele puding kocke
Brzi mufini od kornfleksom
{ B o s a n s k i - l o k u m i }
{ B i s k v i t - sa - v i s nj a m a }
{ B u h t l e - sa - p e k m e z o m }
{ B o m b i c e }
{ Crveni - kolac }
Ciglice od halve
Citrusi i Mediteransko voce{KAKI}
Cokoladne kokos snite
{ Cokoladni - kolac }
{Cokoladni kolac II]}
{ C e t e n i j a }
{ C o k o - k o l a c }
{ C u p a v c i II }
{ Cupavci sa piskotama }
Cupavci od cajnih kolutica
Cokoladne kuglice sa kokosom
{ C u p a v c i - n e p e c e n i II }
{ D o m a c e - k r o f n e }
{ Dj e d o v - b r k }
{ D z e m i - l a d y }
{ Filovane - oblande }
Griz - kokos kocke
{ G u r a b i j e }
{ G u r a b i j e II }
{ H a l v a }
{ Hasure ili Aschure }
{ Hanumine - poslastice }
{ Hosaf ili kompot }
{ Halva sa pekmezom }
Halvice na starinski nacin
{ Indisko - selo }
{ Jogurtov - kolac }
{ Jabukov - paj }
Jednostavan kolac sa jabukama
{ J a n g - k o c k e }
{Kolac sa plazma filom}
Kolac spanski-vjetar
{Kolac od ljesnika}
{Kremisimo - kolac}
{Karamel - oblanda}
Kugolf sa ljesnicima i cokoladom
{ Kolac sa jabukama }
Kolac sa prelivom od secera
{ K r o f n e }
Kolac od cokolade i tresanja
Kolac sa kiselim mlijekom
{ Kolac sa bananama }
{ Knedle sa sljivama }
Kolac sa nutelom i sirom
{ K l a d - k a k a }
{ Kolac sa mrkvom II }
{ K a k a o - k o l a c }
{ Kolac od kus-kusa }
Krofnice, pecene u rerni
Kolac od sira sa karamelama
{ Kolac od sira }
Kolac od tunja i hurmi
{ Kuglice sa smokvama }
{ K r e m - s n i t e II }
{ Kolaci zrna kahve }
Kolac sa grizom i jabikama
Kolac sa jogurtom, keksom i vocem
{ Kolac sa jogurtom }
Kolac sa kokosom i rabarberom
Kinder kolac ili slastice
Kolac od keksa i voca
{ Kuglice - romansa }
{ K e k s - k o l a c }
Kinder - milk - snite
{ Kolac sedmo nebo }
Krofne prelivene cokoladom
Krem od keksa i banana
{ Kolac - sa - rogacom }
{ K o l a c sa m a k o m }
Kolac sa grizom i kokosom
{ Kolac sa kajsijama }
{ Kolac sa jagodama }
Kolac od jabuka i visanja
Kolac od griza i oraha
{ K r e m - s n i t e }
{ K o l a c - h a r i s a }
Kolac sa grizom, jabukama i orasima
{ Kolac - sa - kornfleksom }
{K o k o s - b a j a d e r a }
Kolac sa jabukama, keksom i pudingom
{ K o l a c - sa - m r k v o m }
{ K r e m - o b l a n d a }]
{ K o k o s o v - k o l a c }
Krempita na drugi nacin
{ L e d e n e - k o c k e II }
{ L e d e n o - n e b o }
{ L a m b a d a - k o l a c }
{ L o k u m i }
{ L e d e n e - k o c k e }
Lokumi na starinski nacin
Ledene kocka sa jagodama
{ Lj e t n i - k o l a c }
Ledene kocke sa grizom
{ L o k u m i - sa - o r a s i m a }
Lagani - ljetni - desert
{ L u s e - b u l e }
{ Lj e s n i k - k o c k e }
{ Lj u b a v n i - m u m s }
{ M o z a i k - k o l a c }
Mocart kolac sa orasima
{ Mufini sa tresnjama }
{ Marokanska "Basbusa" }
{ M a r c i p a n - k o l a c }
{ N a p o l i t a n k e }
Nepeceni jafa kolac
{ N o r v e s k i - k o l a c }
{ N a p o l e o n - k o c k e }
{ Nepeceni rolat sa bananama }
Oblanda sa filom od plazme
Oblanda sa dva fila
Oblanda sa suhim vocem
Oblanda sa suhim vocem II
Oblande na starinski nacin
{ P a l a c i n k e }
{ Paluze od jabuka }
Potispanja sa jabukama
{ P l a z m a - k o c k e }
{ P a r i z - s n i t e }
{ Rolat sa smokvama }
{ Rolat sa kokosom }
{ Rolat macije oci }
{ Rasedija sa pekmezom }
{ R u s k e - s u b a r e }
{ Rasedija sa secerom }
{ R o l a d a - od - k o k o s a }
{ R o l a t - od - v o c a }
{ R a f a e l o - r o l a t }
Rolat u oblandi sa suhim vocem
{ R o l a t - sa - m e d o m }
rolat sa plazmom i pudingom
Strudla od oraha i maka
{ S n a h i n e - s n i t e }
{ Saneline - tufahije }
{ S t r a c a t e l a }
{ Strudla - pletenica }
Salama sa zele bombonama
{ S u h i - k o l a c i c i }
{ Skolske - bulle }
Strudla sa pekmezom od sljiva
{ S a m p i t a }
{ S l a t k i - k r o s a n i }
{ Spanske - krempite }
Svedske kuglice sa suhim vocem
{ S v e d s k i - k o l a c }
{ Strudla sa makom II }
Suhi kolaci sa orasima
{ Sampita sa limunom }
{ S i t n i - k o l a c i }
{ S u t l i j a (s u t l i j a s) }
{ S e m l o r }
Strudla sa orasima i grozdjem
{ S t r u d l a - sa - m a k o m }
{ S l a t k e - k i f l i c e }
{ Slateke kiflice sa nutelom }
{ Starinske - gurabije }
{ Tiramisu sa sirom }
{ T u l u m b e }
Tiramisu sa sezonskim vocem
{ Trnopoljkine - kiflice }
{ Trnopoljkine - bulle } na drugi nacin
{ T a l a s s i }
Tufahije sa karamel-sosom
{ T a r t - od - s lj i v a }
Tiramisu sa nes kahvom
{ T i r a m i s u - k o c k e }
{ T r o s t r u k i - u z i t a k }
{ Tiramisu - u - casama }
{ U s t i p c i - s l a t k i }
Vocna salata od jagoda
Vocni kolac preliven slagom
{ V o c n a - s a l a t a }
{ V o f l o r }
{ Vanilice za zaljubljene }
{ V o c n a - r o l a d a }
Vocna salata od tresanja i jabuka
{ Zdrave - poslastice }
Zarbo kocke - orginal

{BURECI - PITE - PECIVA}
Americka cobanska pita
{ B u g a r s k a - p o g a c a }
{ B r z e - k i f l i c e }
{ B u h t l e - sa - s i r o m }
Burek buredzika, sirek siredzika
C o r p i t a
Domaca pogaca
Domaci somun
{ Francuske - kiflice }
{ Filovane - tortile }
Filovane palacinke i pohovane
Grcka - sirnica
{ Gibanica sa sirom}
{ Gurmanski - somun }
{ J u f c i c e }
{ K lj u k u s a }
Kljukusa sa batkovima
Kukuruzna razljevusa sa bundevom
Kukuruzna - cicvara
{ K v r g u s a }
Kiflice sa feta-sirom
Krosani i kiflice
{ Kiflice sa sirom }
Kiflice sa margarinom II
{L a z a nj a}
{ Lazanje sa tunjevinom }
Mesni burek (pita)
Mesna-pita u lisnatom-tijestu
Mini - pizze
{ M a s l a n i c a }
{ Mirisna - peciva }
Nacin i priprema sirnice ili bureka
{Nacin i priprema sendvic - torte}
Novi burek ili slana strudla
Lisnata savijaca sa spinatom
Pita guzvara sa sirom
Polagani burek sa mesom i pirincom
Presnac
Potkriza
Pita zeljanica
Poseban burek {pita}
Priprema maslanice u detaljima
Pita zeljanica II
Puzici od lisnatog tijesta
Pogaca ruzica
{ Posne - kiflice }
{ Pizza sa piletinom }
Pita od lisnatog tijesta sa sampinjonima
{ P r o h a - sa - s i r o m }
{ Pogacice za sendvice }
Psenisni hljebovi (somuni)
{ Psenisna - maslanica }
Polagani burek sa sirom
{ P i t a - na - z a l o g a j i c e }
{ P i t a - b u n d e v a r a }
Pilece-virsla u lisnatom-tijestu
Puzici od lisnatog tijesta
Razljevusa sa pilecim-parizerom
{ Ruzuce sa surim }
{ R o l a t - p i z z a }
Sarena pita (burek)
Sandzacke mantije
Smorgos (Sendvic) torta
Sendvic torta sa krabom
Sendvic torta sa rakcicima
Somun sa bijelim lukom
Sirnica na Trnopoljski nacin
Sirnica na Mirsin nacin
Subara na Mirsin nacin
Semitusa maslanica sa sirom
Smorgos {Sendvic} torta II
Slane kiflice sa sirom
{ S l a n e - k i f l i c e }
{ S t r a s a n - b u r e k }
Slana torta sa piletinom
Slane kifle na starinski nacin
Smorgos - torta {slana}
{ S l a n e - p o g a c i c e }
Sarena - socna - pizza
Tikvice u tankim jufkama
Tirit sa kokosijim mesom
{ T o p a }
{ Trokutovi - sa - sirom }
Tortile punjene piletinom i povrcem
{ Uljevak - od - tikvica }
{ Zapecena - pasta }



=========================
{P R E D J E L A}
=========================
Francuska salata
Fina ili omiljena salata
Krompir salata sa majonezom
Krompir salata sa jajima
Salata sa piletinom
Punjena jaja
{ R u s k a - s a l a t a }
{ Kroketi - od - krompira }
Zelena salata sa tunjevinom

{RAZNA - SLANA - JELA}
Alzirska riza sa mesom
{A r a p s k a - r i z a }
{ B l i t v a }
Bosanski cevapi u lepini
Brze - cufte
Bosanski - djuvec
{ Bosanski - lonac }
{ Bolonjeze - pasta }
{ Blitva sa krompirom }
Bif u sosu sa mladim lukom
{ Blitva - u - umaku }
{ Bulgur - sa - batacima }
{ Buranija - sa - janjetinom }
{ B a m j a -sa- j a nj e t i n o m }
Bosanski lonac u celofanu
Cevapi na kajmaku
Curry-piletina sa wok-povrcem i pirincom
{ C u f t e - u - s o s u }
Cufte u paradajz - sosu
{ C u s p a j z }
Cili-ragu sa mljevenim mesom
Cufte sa prilogom od krompira
{ C r v e n e - p a p r i k e }
{ C u f t e - u - s o s u }
Dinstana mrkva na maslacu
Dzigerica na kajmaku
{ D j u v e c }
dip od articoke i spinata
Filovane pljeskavice
Francuska pasteta
Filovani sampinjoni
Filovane tikvice, paradajz i patlidzan
{ F r i s k a - b a m j a }
Grah sa junetinom i sudzukom
Grcka musaka
Gratirani krompir
Grasak sa junetinom
Grasak kao prilog uz meso
{ Gratering od povrca }
Gesla sa piletinom i koprivom
Janjeca-butka na krompiru
Janjetina sa rostilja Arizona
Juneci gulas
Jarpak sa janjetinom
Jagnjece kremenadle sa ruzmarinom
Kus-kus sa janjetinom
Krompir u besamel sosu
Kuwajtska sinija piletina
Kuhani pecenjci
Kus - kus sa junetinom i janjetinom
{ K u h a n e - s p a r o g e }
Kus-kus sa povrcem i kebabom
{ K u l a c i { k l e p e }
{ Krompir na reznjeve }
{ K a d u n - b u t i c i }
Lignje sa pirincom i paprikama
Lax sa prazilukom pecen u rerni
Lax sa rizom i sampinjonima
Lax sa sosom i sparogama
Musaka od krompira i mljevenog mesa
Mesni rolat punjen sa povrcem
Musaka od tikvica i sira
Mesni rolat sa jajima
Musaka sa karfiolom
{ M e s n e - k u g l i c e }
Musaka sa pilecim-fileom i sampinjonima
{ M e x s i c k e - t o r t i l e }
Musaka od patlidjana i mesa
{ N a d j e v e n o - p i l e }
/ Nafilovani - paradajz }
{ N a f i l o v a n e - t i k v i c e }
{ N a f i l o v a n e - t i k v i c e II }
Piletina sa kikirikijem
Pecena nadjevena patka
Piletina sa kus-kusom
Pileci-file i grasak u paradajz-sosu
Pecena janjetina II
Peceni mladi patlidzani
Piletina u sosu od kajmaka (milerama]
Preliv za rostilj I - i - II
{ P a s t a - s a l a t a }
Pilav sa tikvicama i mrkvom
Povrce u gredeu i pileci-file
Pljeskavice od tikvica
Pilav sa tikvicama i mrkvom
Piletina u sosu od gorgonzole
Paprike sa tunjevinom
Pohovana piletina sa prilogom od rize
Pileci cevap
Posna sarmica od zelja
Pecena nadjevena curka
Pilece pljeskavice filovane
Pileci file brzi recept
Pecena nadjevena guska
Piletina + Bombajski krompir
Pasta salad sa piletinom
Punjene tikvice u paradajz sosu
Pileca prsa sa kajmaku
{ Pasta sa svjezim sirom }
Paprike filovane sa krompirom
{ Punjena pasta sa sirom }
Przena riba, povrce i sos
Pileci-file, krompir i sos
{ Piletina sa sirom }
{ Pileci-file sa rostilja }
Paprike sa mesom pecene u rerni
{ P u nj e n e - t i k v i c e }
{ Pohovani - mozak }
Pohovani - pileci - file
{ Przene paprike sa kajmakom }
Pileci paprikas sa curryi u kokosovommlijeku
Piletina sa italijanskim sosom
Pljeskavice sa bijelim lukom i pireom
{ Pecena kokoska i gesla }
{ Povrce - za - vegetarijance }
Pljeskavice sa blitvom i mesom
Pilece roladice sa spinatom
Rolada od mljevenog mesa
Rolada sa sampinjonima
Riza sa piletinom
Riza na arapski nacin sa povrcem
Rizoto i pohovana krilcadi
Rizoto sa povrcem
Riblji - gratering
{ Rizoto sa pecurkama }
{ Rolat sa curetinom }
Riblji file i krompir salata
Rizoto sa mljevenim mesom i kurry
Riblji gratering sa blitvom
Sarma od kiselog-kupusa
Sarena - musaka
Sampinjoni sa pirincom
San - francicko piletina
Snicle sa sampinjonima
Sarme sa svjezim kupusom
Sitni - cevap
Spinat, riza i snicle
Sarma od kelja
Sampinjoni sa bijelim sosom
Spageti sa sosom od gljiva
{ Specijaliteti sa janjetinom }
Sogan dolma od luka
{ Sampinjoni sa jajima }
Stekovi na Aminin nacin
Sampinjoni prilog uz snicle ili pileci-file
{ Slatki kupus sa janjetinom }
sarmice od vinoveloze i kukuruznog brasna
Turski pilav sa povrcem
Tajlandska - piletina
Teletina sa rizom i sampinjonima
Teleci medaljoni sa rizom
Tortile sa mesom i povrcem
Telece snicle u umaku od sampinjona
Thaj-wok, pileci-file u kokos mlijeku
Tortile sa piletinom i povrcem
Takos sa mesom i povrcem
Talijanska piletina sa pastom
Teleci mozak sa jajima i ljutikom
{ T i k v i c e - sa - s i r o m }
Vegetarijanska plata
Zapeceno povrce
Zapecene punjene paprike
Zapeceni krompir-pire





=========================
{C O R B E - S U P E}
=========================
Bistra juha od povrca
Begova orginal corba
Brza corba od povrca
{ B e g o v a - c o r b a II }
Domaca corba od povrca
{ Juha od mrkve }
Kisela corba od teletine
Krem corba od sampinjona
Krem supa od krastavaca
Pileca supa
{ P o v r t n a - j u h a }
Supa sa spinatom
Supa sa knedlama od griza
Supa od gersle
{ Supa sa rezancima }
Teleca corba sa bilitvom
Corba od krompira
Corba sa spinatom
Corba od teleceg mesa
Corba sa blitvom, krompirom i sargarepom
Corba sa brokolijem i sargarepom
{ D o m a c a - t r h a n a }





=========================
{S E N D V I C I}
=========================
Panini sendvici sa tunom
Sendvic sa rakcicima
Sendvici sa laxsom
Filovane przenice {sendvici}
{ Z a p e c e n i - s e n d v i c i }




=========================
{R A Z N E - S A L A T E}
=========================
{ B r o k o l i - s a l a t a }
{ F r a n c u s k a - s a l a t a }
Ljetna salata sa tunjevinom
Sarena salata II
Salata sa krastavcima i paradajzom
{ S a l a t a - m u s a v i j a }
Satrca od mladog luka
{ R a z n o b o j n a - s a l a t a }
Thomy salata
{ Z e l e n a - s a l a t a }
{ Meraklijska - salata }



=========================
Bajramska cestitka i rucak 20*12*2007
Bajramska cestitka i rucak 29*9*2008
Bajramska cestitka i rucak 7*12*2008
Bajramska cestitka 20*9*2009
Bajramska cestitka i kolaci 27*11*2009
{ Bajram Serif Mubarek Olsun 2010 g.}
{ Bajramska cestitka 2010 }
Bajramska cestitka septembar 2011
Bajramska cestitka novembar 2011

=========================
{M O J I - L I N K O V I}
=========================
{Market.ba}
{Blogger.ba}
{Poucne-price}
{Sarajevo-x.com}
Muslimanska muska i zenska imena

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
1722992

Powered by Blogger.ba